Royal Barbies waar je nu eens níet van wakker ligt

Meestal zijn poppen van royals vreselijk, compleet met Chucky-factor. Maar de maker van 'Barbie, behind the doll' is het...

Lees ook

Meestal zijn poppen van royals vreselijk, compleet met Chucky-factor. Maar de maker van ‘Barbie, behind the doll’ is het gelukt om de overbekende poppen om te toveren tot bijna echte prinsen en prinsessen.

In de expositie van Enrique Bonet, te zien in de Fundacion Canal in Madrid, wordt met 438 Barbies belangrijke momenten in de geschiedenis uitgebeeld. Royalty mag daarin uiteraard niet ontbreken, zodat Marie-Antoinette te zien is én Elizabeth I ↑ de legendarische voorganger van de huidige Queen.

Die leed aan een nogal euh… hoog voorhoofd, vermoedelijk omdat haar haar uitviel met de loodzalf waarmee ze haar gezicht wit maakte. Bonet is zo ver gegaan dat hij een Barbie epileerde om haar zoveel mogelijk op Elizabeth (1533-1603) te laten lijken. Hieronder zie je een portret van deze powervrouw, die als laatste monarch van de Tudor-dynastie 45 jaar regeerde. 

© Wikimedia

Gracia van Monaco

© PPE Agency / Thornton

Ook goed gelukt is Grace Kelly, alias prinses Gracia van Monaco, onmiddellijk te herkennen aan haar Gucci-look. Zo flaneerde ze in de jaren zestig over de boulevards van Monte Carlo en omstreken.  

De Cambridge’jes

© PPE Agency / Thornton

Ook prins William en hertogin Kate ontbreken niet, zij worden gepresenteerd op hun huwelijksdag, waarbij de Alexander McQueen bruidsjapon van Kate tot in de details is nagemaakt. 

Lees ook:

Openingsbeeld © PPE Agency / Thornton

Laatste nieuws

Zie ook