Zó heb je prinses Mette-Marit nog nooit gezien

Tegenwoordig is kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen een naturelle schoonheid die niets dan vriendelijkheid en goede d...

Tegenwoordig is kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen een naturelle schoonheid die niets dan vriendelijkheid en goede dadendrift uitstraalt. Maar ooit had ze een veel wilder leven.

En het is voor haar een zegen dat er in de jaren negentig nog geen cameramobieltjes waren, want ze wat ze ook geraved en geslikt heeft, er is amper bewijsmateriaal van. En voor haar verloving met kroonprins Haakon was het hof wel zo leep om wat er aan eventueel belastende foto’s was discreet op te kopen. Zo is er geen beeldmateriaal uitgelekt van haar periode als alleenstaand moeder, tussen 1997 en 1999.

Toch zijn er nog wat foto’s overgebleven uit de tijd dat Mette-Marit spijbelde, naar dancefeesten en muziekfestivals ging, stevig rookte en niet terugschoot voor een borrel of een pilletje. Geniet even mee van haar metamorfose van schattig klein meisje via feestbeest, rockbitch en ongemakkelijke verloofde tot aanstaande koningin van Noorwegen.

1975 Kleine blonde Noorse

© Mette-Marit van Noorwegen

 1979 Mette-Marit op stelten

© Mette-Marit van Noorwegen

 1985 Toen al in Bunad

© Mette-Marit van Noorwegen

 1991 Peuk & Party I

© Ekstra

 1996 Peuk & Party 2

© ZDF

 1999 Haakon in beeld

© Dagbladet

 2000 Awkward verloofde  

© ANP

2001 Witgewassen bijna-prinses

© ANP

2003 Met haar ex Morten

© Ekstra

2004 Moeder van Ingrid 

© ANP

2007 Moeder van Sverre

© ANP

2010 Glamourprinses 

© ANP

2013 Aanstaande koningin 

© ANP

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP

 

 

Laatste nieuws