Dít zou het ouder worden kunnen vertragen

Ouder worden – het is een pijnlijk proces voor velen. Anti-aging producten vliegen dan ook over de toonbank en ant...

Lees ook

Ouder worden – het is een pijnlijk proces voor velen. Anti-aging producten vliegen dan ook over de toonbank en antirimpelcrèmes zijn niet aan te slepen. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat er iets is wat veel beter werkt dan de talloze crèmes en moisturizers op de markt: een goed voedingspatroon.

Uit een recente studie van de Brigham Young University blijkt dat de hoeveelheid calorieën die je inneemt impact hebben op de cellen in je lichaam. Minder calorieën zouden ervoor zorgen dat de cellen minder snel verouderen en daardoor houd je langer een jonge look. De reden: cellen in het lichaam bevatten bepaalde eiwitmakers. Deze vertragen bij minder consumptie en dat heeft direct invloed op het verouderingsproces. Tenminste, dat werkt bij muizen zo.

De onderzoekers deelden muizen op in twee groepen: de ene groep mocht alles eten, de andere groep kreeg 35 procent minder. Het resultaat: de muizen die minder aten, leefden langer. En niet alleen dat, doordat ze hun lichaam beter onderhielden zagen ze er ook langer jonger uit en waren ze energieker.

Ondanks de resultaten van de studie beveelt de onderzoeker niet aan om nu weinig te eten en te denken dat je daardoor voor altijd jong blijft – het is immers nog niet getest op mensen. De boodschap volgens hoofdonderzoeker John Price is dan ook: zorg gewoon goed voor je lichaam.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Happy In Shape

Laatste nieuws

Zie ook