Hertogin Kate: pret met haar cadetten

Het was al aangekondigd dat de hertogin van Cambridge een actievere rol zou gaan spelen in The Royal Family. En het word...

Lees ook

Het was al aangekondigd dat de hertogin van Cambridge een actievere rol zou gaan spelen in The Royal Family. En het wordt steeds duidelijker hoe ze die gaat invullen.

Kate bracht gisteren in skinny jeans, een rood jasje van Philosophy di Lorenzo Serafini (met uiteraard dubbele knopen, girlfriend loves her buttons) en verstandige zwarte laarzen een bezoek aan een basis van de Royal Air Force (RAF), de Britse luchtmacht.

© Stephen Pond / Getty Images

Kate sprak er cadetten over hun ervaringen op de vliegopleiding, deed mee aan trainingen en sprong opgewekt mee tijdens een lesje teambuilding. Daarna moest ze, net als een normale sterveling, haar jeans overigens wel even ophijsen. 

Zelfverzekerd

© Stephen Pond / Getty Images

Wat opvalt bij zo’n werkbezoek, is dat ze zich goed heeft ingelezen en steeds beter kan omgaan met het middelpunt van de belangstelling zijn. In vergelijking met haar eerste optredens in het openbaar, toen ze nog bloednerveus speeches van een papiertje oplas, heeft ze veel meer zelfvertrouwen gekregen.

© Stephen Pond / Getty Images

Ze is geanimeerd, maakt grapjes, ze stelt mensen op hun gemak en ze kletst wat af, waarbij ze net als de Queen altijd zelf met vragen komt om het gesprek op gang te brengen.   

Natuurtalent

© Stephen Pond / Getty Images

Bij het bezoek nam Kate een kijkje in een trainingsvliegtuig en kreeg vliegles met behulp van een instructeur en een simulator. “Ze deed het heel goed in de vluchtsimulator, echt een natuurtalent,” aldus Flight Lieutenant Michael Salter. “Ze ging voorzichtig om met de bediening, mensen doen dat vaak veel te ruw. Als je er een beetje gevoel voor hebt, merk je meteen hoe snel het systeem reageert. Ze zei dat ze nog nooit zelf had gevlogen en wilde begrijpen hoe dat voelde in de lucht.” Kate’s man prins William is helikopterpiloot, dus van hem zal ze vast wel iets hebben meegekregen.   

Beschermvrouwe

© Stephen Pond / Getty Images

De opleiding die Kate bezocht heeft als doel jonge mannen en vrouwen te interesseren voor luchtvaart en de leerlingen vaardigheden bij te brengen zoals leiderschap en samenwerking. Dit was het derde bezoek van de hertogin aan de RAF Air Cadets. Kate is beschermvrouw en ereluchtcommandant van de Air Cadet Organisation en representeert zo 42.000 kadetten tussen de 12 en 19 jaar en 15.000 volwassen vrijwilligers. Ze nam deze taak in 2015 al over van prins Philip.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Stephen Pond / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook