Belachelijk: iemand heeft het gemunt op de zwanen van Koningin Elizabeth

Twaalf zwanen van Queen Elizabeth zijn onlangs neergeschoten op het Britse platteland. De watervogels werden v...

Lees ook

Twaalf zwanen van Queen Elizabeth zijn onlangs neergeschoten op het Britse platteland. De watervogels werden vooral in hun hoofd of nek geraakt. Twee zwanen overleefden de aanval helaas niet – drie anderen verloren één oog.

De Britse politie is naarstig op zoek naar de dader die, indien gevonden, flink gestraft zal worden. De vreedzame beestjes werden neergeschoten in de buurt van Windsor Castle, net buiten Londen. De 90-jarige koningin heeft de zwanen in haar bezit als eeuwenoude Engelse traditie. Officieel zijn alle wilde zwanen in Engeland en Wales van de koningin. Bij deze zwanen was echter te zien dat ze royal zijn, vanwege een ceremoniële ring om hun poten.

De zwanen zijn al tweemaal aangevallen. Doordat de zwanen herkenbaar zijn is duidelijk dat iemand zich specifiek richt op de koninklijke dieren. Waarom iemand het op deze arme beesten gemunt heeft is niet duidelijk. Niet alleen de politie is op dit moment opzoek naar de dader, ook omwonenden proberen degene te vinden die de onschuldige dieren neerschoot. En terecht!

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook