Paniek in Noorwegen, royal dog weggelopen

Kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon van Noorwegen waren met hun gezin een paar dagen skiën in op de piste...

Kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon van Noorwegen waren met hun gezin een paar dagen skiën in op de pistes van Furuholmen Vestmarka toen er een geliefd gezinslid zoek raakte.

Muffin, de driejarige labradoodle van het kroonprinselijk gezin, nam op de parkeerplaats de benen. Mette-Marit aarzelde geen seconde en gooide de voortvluchtige op Instagram. “Dit lieve jongedametje is vanmiddag weggelopen. Wanneer iemand haar gezien heeft, horen we dat graag,” schreef ze erbij. Dit gevolgd door de laatste plek waar ze was gezien en een telefoonnummer van ongetwijfeld een bodyguard die nu een nieuw nummer zal moeten nemen, wil hij niet gek gebeld worden. “Ze is heel lief voor mensen en heet Muffins Kråkebolle, ze is een grote labradoodle van drie jaar oud,” voegde de kroonprinses er nog aan toe en gooide er voor de goede orde ook nog maar een gebroken hartje tegenaan.

Happy end

Het avontuur van Muffin liep goed af. Een uur na haar noodoproep postte Mette-Marit al een nieuwe foto, van haar harige dochter én haar mensendochter, die duidelijk in tranen was geweest: “Prinses Ingrid Alexandra met Muffin in haar armen!” schreef ze. “Alles is goed afgelopen. Er zijn hier nu veel erg gelukkige kinderen en volwassen. Het is de eerste keer dat Muffin is weggelopen bij  skiën, maar mijn knappe en slimme man had gelukkig de kofferruimte van de auto opengelaten en toen we van een grotere zoekronde terugkwamen, zat ze daar in.”

#hundeliv

© Kongehuset

Muffin is een dochter van de oudste doodle van het gezin, Milly Kakao en de enige die van het nestje mocht blijven. Het is vooral Ingrids hond, Milly trekt wat meer naar Mette-Marit. Beide honden zijn voor het Noorse kroonprinselijke paar leden van het gezin. Eind goed, al goed, dus.

Lees ook  

Openingsbeeld © Ragnar Singsaas / Getty Images

 

Laatste nieuws