Frederik van Denemarken, kroonprins en groupie

Kroonprins Frederik van Denemarken is een groot muziekliefhebber. Met een brede smaak: zo gaat hij geheel vrijwillig mee...

Lees ook

Kroonprins Frederik van Denemarken is een groot muziekliefhebber. Met een brede smaak: zo gaat hij geheel vrijwillig mee naar Adele met dochter Isabella.

Hij staat echter ook zo blij als een groupie backstage te stuiteren na het hardere werk. Zo opende hij vorige week niet alleen de nieuwe Royal Arena in Kopenhagen door een lintje door te knippen ↓ 

© Det Danske Kongehus

Hij was ook aanwezig bij het eerste concert, dat werd gegeven door Metallica.

© Det Danske Kongehus

Na afloop ging Frederik, die zich zoals gewoon had gestyled met een kekke sjaal, op de foto met Lars Ulrich, de Deense drummer van de heavy metal band.   

© Lotte52 / Photobucket

Het was niet Frederiks eerste superfanmomentje, eerder stond hij ook al op het podium bij een Led Zeppelin-jam in Pumpehuset. Daar speelde hij mondharmonica op ‘When the levee breaks’.

© Rune Larsen / Photobucket

“Hij had het reuze naar zijn zin en is gek op rock en dan vooral Led Zeppelin,” zegt Alex Nyborg, de zanger van de coverband. “Hij is goed bevriend met onze gitarist Henrick Tvede, die had hem overgehaald om mee te spelen.”

Lees ook: 

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook