Swoon! Koningin Máxima schittert in Valentino

Koningin Máxima opende haar Duits georiënteerde midweek in Italiaanse stijl, met een schitterende Valentino...

Lees ook

Koningin Máxima opende haar Duits georiënteerde midweek in Italiaanse stijl, met een schitterende Valentino en daarbij het collier van de Pauwenstaart-parure.

Ze droeg de japon – damn, wat een beauty en wat staat rood haar toch goed – ter ere van het diner op Paleis Noordeinde dat koning Willem-Alexander en zij aanboden aan de Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck, en zijn partner, mevrouw Daniela Schadt. Gauck is in Nederland omdat hij vandaag een eredoctoraat van de Universiteit Maastricht krijgt in het bijzijn van prinses Beatrix. Voor de Oranjes was het handig om alvast even goed warm te draaien in het Duits, omdat ze de komende dagen bij de buren doorbrengen.  

Oranjes naar Duitsland

© Olaf Kraak / ANP

Terwijl de Bondspresident in Nederland is, vertrekken Willem-Alexander en Máxima naar de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen voor werkbezoek dat tot en met vrijdag duurt. Het is vooral een handelsmissie en een bezoek om de (economische) banden met de buren aan te halen. Daarnaast is bij het bezoek aan de oostelijke deelstaten aandacht voor culturele, historische en maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder 500 jaar Reformatie (dat is nogal een dingetje voor de Protestante Oranjes), de Tweede Wereldoorlog en de hereniging van Duitsland. Beau Monde zal elke dag verslag doen van het bezoek. Nu maar hopen dat ze een beetje oplet met haar jassen. 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Olaf Kraak / ANP, informatie over Máxima’s japon via onvolprezen Modekoningin Máxima

Laatste nieuws

Zie ook