7 beautytips voor in het vliegtuig waardoor je glamoureus op je bestemming arriveert

Hoe lang of kort je vliegreis ook duurt, de verandering van de luchtdruk en -vochtigheid tasten je looks altijd aan. Je...

Lees ook

Hoe lang of kort je vliegreis ook duurt, de verandering van de luchtdruk en -vochtigheid tasten je looks altijd aan. Je zult merken dat je gezicht wat droger voelt, je haar in de klitten raakt en dat je soms zelfs met puffy wallen uitstapt.

Marie Claire zette 7 tips op een rij om deze narigheid zoveel mogelijk te beperken:

1. Poeder je lokken

Bijvoorbeeld met een droogshampoo, dit werkt tegen een vette coupe. Let er wel op dat je geen spuitbussen mee mag nemen, dus spray je haar vooraf in.

2. Sjaal in je haar

Zo houd je je lokken bij elkaar en heb je minder kans dat je na de vlucht met een verpest kapsel het vliegtuig uitkomt.

3. Voedende oogpads

Neem oogpads mee die je kunt gebruiken als je je op grote hoogte bevindt. Zo voorkom je een vermoeide look. Tip: leg ze van tevoren in de koelkast voor extra verfrissing en tegen puffy ogen.

4. Leave in conditioner

Naarmate het toestel stijgt, wordt de lucht in het vliegtuig wat droger. Door een conditioner in je haar te doen die je niet hoeft uit te spoelen, voorkom je dat je lokken uitdrogen.

5. Concealer in de aanslag

Je kunt nog zo in de weer gaan met oogpads, maar soms lukt het niet om kringen onder je ogen te voorkomen. Neem dus een concealerstick en een spiegeltje mee om ze indien nodig te verbloemen.

6. Borstel in je tas

No matter what: stop een haarborstel in je tas!

7. Cacaoboter en katoenen handschoentjes

Gebruik de boter als een handcrème en smeer je handen er dik mee in. Als je daarna de handschoenen aantrekt, kan het lekker intrekken en zijn je handen babyzacht als je het vliegtuig verlaat.

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook