5 x etiquette waar Meghan Markle zich aan moet houden als ze prinses wordt

Als het serieuzer wordt tussen Meghan Markle en Prins Harry zal ze zich, net als hertogin Kate, moeten houden aan versch...

Lees ook

Als het serieuzer wordt tussen Meghan Markle en Prins Harry zal ze zich, net als hertogin Kate, moeten houden aan verschillende etiquetteregels. Ze moet immers wel voorbereid bij The Queen verschijnen! Maar welke protocollen zijn dat dan? We zetten ze even voor je op een rijtje. 

1. Zit als een dame 

Als ze op een stoel zit, moet er een kleine ruimte zijn tussen haar rug en de stoel. Er moet nog een ei tussen passen. Haar kin moet parallel zijn aan de vloer en haar handen moeten in haar schoot zijn gevouwen. De benen mogen nooit over elkaar gevouwen zijn, tenzij het alleen de enkels zijn die elkaar kruisen. De knieën moeten elkaar aanraken. De rug is natuurlijk recht. 

2. A cup of tea 

Een echte dame drinkt thee en doet dat op een speciale manier. Het kopje thee houdt ze vast bij het oortje. Het oortje zit tussen haar duim en wijsvinger in en steunt op haar ringvinger. Als ze daar iets bij eet, houdt ze haar vork in haar linkerhand en haar mes rechts.

3. Koninklijk groeten 

Het Engelse Koningshuis heeft de handen vol aan officiële bezoeken. Het is dan ook noodzakelijk om te weten hoe er netjes gegroet moet worden. Gelukkig is het heel simpel: Maak direct oogcontact, schud elkaar de hand en lach daar vriendelijk bij. Kate draagt altijd een tasje in haar handen, zodat ze haar handen altijd op een goede, nette plek houdt. 

4. Buigen 

In de formele situaties is het voor Meghan ook belangrijk dat ze weet hoe ze moet buigen. Ze plaatst hierbij haar ene been achter het andere. Ze buigt haar hoofd iets naar voren terwijl ze licht door haar knieën buigt. 

5. Auto

Het netjes in- en uitstappen bij een auto kan nog best lastig zijn, vooral bij het dragen van een rok en wanneer er fotografen om haar heen staan. Allereerst is het de bedoeling dat ze zo dicht mogelijk bij de deur gaat zitten, en zo ver mogelijk naar voren op het randje van de stoel. Daarna zet ze haar handen achter zich, om zichzelf te helpen zodra ze zich omdraait richting het portier. Natuurlijk houdt ze haar knieën en enkels bij elkaar. Daarna zet ze haar voeten buiten de auto en staat ze op. 

Lees ook: 

Bron: People, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook