Prinses Margarita: bling, wijn én leuke dochters

Zo zie je prinses Margarita de Bourbon de Parme maanden niet, zo struikel je voortdurend over haar. De dochter van prins...

Lees ook

Zo zie je prinses Margarita de Bourbon de Parme maanden niet, zo struikel je voortdurend over haar. De dochter van prinses Irene presenteerde onder andere de uitbreiding van haar juwelencollectie ‘Leaves’.

In Waalre presenteerde ze nieuwe ontwerpen van de door de natuur geïnspireerde ‘bladeren’ die naar haar ontwerp zijn vervaardigd door Röell Diamonds and Jewels uit Antwerpen. De nieuwe collectie bestaat uit ‘gekleurde bladeren’, zo liet een woordvoerder van de prinses alvast weten.

En zo te zien is ze er reuze content mee. Het diamantgebruik is ook nog eens ‘verantwoord, de stenen komen uit conflictvrije gebieden’. Daar kon ze niet onderuit, want haar tweelingbroer Jaime zette zich als Nederlands grondstoffenambassadeur in om ervoor te zorgen dat alleen nog dat soort diamanten wordt gebruikt. En Margarita is wel de láátste die zit te wachten op nog eens ruzie in de familie. 

Paardenmeisjes

© Robin Utrecht / ANP

Wat ons brengt bij deze heerlijke foto van een uitje met tante Beatrix. De paardenmeisjes waren samen aanwezig bij Jumping Amsterdam en hadden het buitengewoon naar hun zin. Waaruit maar weer eens blijkt dat Margarita’s ontboezemingen over de familie in de HP/De Tijd serie Oranjebitter (2003) volkomen vergeven en vergeten zijn. Al denken we bij deze heerlijke foto toch geamuseerd terug aan dat éne zinnetje: “Tante Beatrix drinkt altijd heel veel wijn.” Iets wat wellicht in de familie zit?  

Jumping Amsterdam

Julia en Paola!

© PPE Agency / Nieboer

Dan nu nog wat gezelligers: Bij Jumping Amsterdam was ook Margarita’s gezin aanwezig. Ze trouwde in 2008 met De Nederlandse Bank jurist Tjalling ten Cate, met wie de prinses twee dochters heeft: Julia (links, 9) en Paola (rechts, 6). Het gezin woont in Wassenaar op Landgoed de Horsten. Ook Margarita’s moeder Irene verhuisde onlangs naar Wassenaar om dicht bij haar kinderen en kleinkinderen te zijn. Haar oudste zoon prins Carlos woont in Den Haag met zijn gezin, zodat er in die hoek een complete De Bourbon de Parme enclave is ontstaan. Met overigens ook een Van Vollenhove: prins Floris en prinses Aimée wonen er eveneens met hun gezin, aan de Voorschotense kant. Verschil moet er zijn.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook