Prinses Diana krijgt eigen standbeeld

Diana, prinses van Wales, krijgt twintig jaar na haar dood een standbeeld. En gezien eerdere werkjes, houden we ons hart...

Lees ook

Diana, prinses van Wales, krijgt twintig jaar na haar dood een standbeeld. En gezien eerdere werkjes, houden we ons hart vast.

Prins William en prins Harry hebben opdracht gegeven tot het plaatsen van een standbeeld van hun moeder in de tuin van Kensington Palace in Londen, het paleis waar ze vroeger met hun moeder woonden. In een gezamenlijke verklaring zeggen William en Harry dat na twintig jaar het moment is gekomen om “haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld te herdenken met een permanent standbeeld”.

Edelkitsch

© Peter McDiarmid / Getty Images

De prinsen hopen dat het kunstwerk bezoekers van het paleis helpt om terug te blikken op Diana’s leven en haar nalatenschap. Koningin Elizabeth staat achter de plannen van haar kleinzoons. Een comité van zes mensen, onder wie Diana’s zus lady Sarah McCorquodale, zal de kunstenaar aanwijzen die het beeld zal uitwerken. Laten we hopen dat het de edelkitsch van het beeld van Diana en haar lover Dodi met een enge vogel in Harrods zal overstijgen. 

20 jaar

© Tonia Barrow

Prinses Diana kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk, toen ze in een tunnel in Parijs achterna werd gezeten door de roddelpers. De begrafenis van de populaire People’s Princess werd wereldwijd door miljoenen mensen gevolgd op televisie. Het standbeeld wordt het vierde monument om Diana te herdenken. Zo is in Hyde Park in Londen sinds 2004 de Prinses Diana-herdenkingsfontein te bezoeken en wordt ter ere van de prinses een speciale witte tuin aangelegd bij Kensington Palace. Hieronder nog wat meer beelden van de prinses, die ons het ergste doen vrezen. 

Kijk & huiver

© Mario Tarna / Getty Images

 

 

 

 

Lees ook: 

Openingsbeeld © John Giles / ANP

Laatste nieuws

Zie ook