William en Kate smijten wéér met geld

Liefst 23.400 euro aan belastinggeld gaat de 250 meter lange heg kosten, die de verwende hertog en hertogin een beetje p...

Lees ook

Liefst 23.400 euro aan belastinggeld gaat de 250 meter lange heg kosten, die de verwende hertog en hertogin een beetje privacy moeten bieden bij hun nieuwe paleis.

William en Kate zijn notoire paleisverbeteraars. Eerst werd hun mega-appartement van meerdere verdiepingen in Kensington Palace volledig gerenoveerd à 5,2 miljoen euro, eveneens belastinggeld. Later werd dat nog eens aangepast omdat Kate, blijkbaar in een hormonale roes van de zwangerschap van prins George, niet gelukkig was met de kleuren die ze had gekozen (een paarse keuken is inderdaad gewaagd). 

Miljoenenproject

© Oli Scarff / Getty Images

Vervolgens gebruikte het stel Kensington Paleis (hier nog tijdens de verbouwing) alleen als pied-à-terre in Londen en ging wonen op Anmer Hall in Norfolk. Ook dit werd volledig opgeknapt, de tennisbaan werd verlegd voor een leuker uitzicht en er werden bijna volwassen bomen en struiken geplaatst voor de broodnodige privacy.  Deze renovatie werd gefinancierd door Williams vader prins Charles. 

Luxe leven

© Duchess of Cambridge / Kensington Palace

Heel lang is Anmer Hall niet de residentie van de Cambridge’jes geweest, want deze zomer verhuizen ze terug naar Londen. Waar dus nu tuinmannen bezig zijn met het planten van een onvriendelijk klinkende haag met venijnbomen (Taxus baccata), een soort uit de coniferenfamilie, aan de westkant van het paleis. Daar bevindt zich hun Apartment 1a, het terrein grenst aan Hyde Park. Venijnbomen zijn snelle groeiers die zo hoog als een huis kunnen worden, waarop ze meer lichtwegnemers dan privacybieders zijn. Maar prinses Charlotte zal ongestoord met Lupo over het gras kunnen struinen en dat is de royal family van Cambridge best 23.400 euro van andermans geld waard.

Lees ook: 

Openingsbeeld © David Rowland / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook