Sonja Bakker: ‘Ik ben geen dure vrouw. Koop kleding bij The Sting’

Hoezo champagneproblemen: Sonja Bakker (42) en echtgenoot Jan (54) houden van weekendjes weg, maar steeds ván en...

Lees ook

Hoezo champagneproblemen: Sonja Bakker (42) en echtgenoot Jan (54) houden van weekendjes weg, maar steeds ván en naar hun enorme villa op Ibiza vliegen, dat gaat niet. Dus kochten ze als pied-à-terre een kapitaal grachtenpand in Amsterdam, mét vrij uitzicht: “Ik hou niet van hutjemutje, dat je bij de buren naar binnen kijkt.” 

Sonja’s onderkomen in Amsterdam is dan ook geen bescheiden flatje, maar een fraai grachtenpand. Twee verdiepingen, drie slaapkamers, een fraaie badkamer, een ruime woonkamer met enorme ramen en een hightech keuken. Toen La Bakker op zoek ging naar een logeeradres in de hoofdstad, had de blondine één wens: het huis moest binnen de grachtengordel liggen.

Herengracht
“Omdat ik van bomen en water hou,” verduidelijkt ze. “Het werd de Herengracht, de breedste gracht van Amsterdam. Ik hou niet van hutjemutje, dat je bij de buren naar binnen kijkt. Door het vrije gevoel, het water en de bomen, is het hier net de polder.” Met de intellectuele, culturele elite waar de grachtengordel om bekend staat, heeft Sonja niet veel. “Ik zit liever in het café dan in het Concertgebouw. Er wonen hier ongetwijfeld elitaire mensen, maar ik ken ze niet en zoek ze ook niet op. Hetzelfde met Ibiza. Als ze horen dat ik daar graag kom, vragen mensen of ik op stand zit, tussen de andere BN’ers. Nee joh. Ik zoek liever de gezelligheid van het gewone volk op.”

Ibiza
Gezelligheid is Sonja veel waard. “Ons huis op Ibiza is fantastisch. Leonardo DiCaprio, Doutzen Kroes, Johnny de Mol – onze overbuurman in Amsterdam. Ze hebben het allemaal gehuurd. Maar nu is het van Jan en mij, want we hebben het gekocht. Een stuk boven het budget – daar heb ik echt buikpijn van gehad – maar we móesten het hebben. Omdat de villa zo mooi gelegen is en omdat er zoveel slaapkamers zijn. Er kan twintig man verblijven. In de zomer is iedereen welkom, al onze vrienden en familieleden. Met zijn allen kletsen, genieten van de zon, bingoën, galmen bij de karaoke-set – al heb ik een valse zangstem, het weerhoudt me er niet van me uit te leven met ‘Dancing queen’ en ‘Mamma mia’. Er staat een grote kist uit de fop-winkel, vol pruiken, brillen, snorren en andere gekkigheid. Als ik naar Ibiza vlieg, heb ik geen kleding in mijn koffer – die heb ik daar – maar bingo-prijzen en kneuterige dingen zoals lichtgevende Hema-ballonnen voor de kinderen.”

The Sting
Lachend: “Ik ben geen dure vrouw, koop kleding bij The Sting, maar ik hou wel van grote huizen. Omdat ik van delen hou. Ik ken ze hoor, mensen die een fortuin hebben, maar alles voor zichzelf houden. Zo arrogant, zo zonde.”

Lees het hele interview in Beau Monde!

Lees ook:

Beeld: Dario & Misja Interview: Sandra ten Brink

Laatste nieuws

Zie ook