Binnenkijken bij het prachtige huis van Caroline Tensen

Op het familiewapen van de familie Tensen staat een geopende tent, een teken van gastvrijheid. Dit past zeer zeker bij C...

Op het familiewapen van de familie Tensen staat een geopende tent, een teken van gastvrijheid. Dit past zeer zeker bij Caroline (52) die niet alleen haar huis, tuin en keuken, maar ook haar hart openstelt voor Beau Monde. Welkom in Casa Caroline (én Ernst)!

“Ik wilde per se een huis met een tuin. Ik ben zó blij met dit huis. Het is een jas die past. We wonen hier drie jaar. Toen ik het vijf en een half jaar geleden kocht, op papier, moest het nog gebouwd worden. Na 23 jaar in Het Gooi gewoond te hebben, wilde ik graag naar Amsterdam. Het Gooi is fantastisch als je opgroeiende kinderen hebt, maar als ze zijn uitgevlogen en je meer tijd om handen hebt, is er eigenlijk niet zoveel te doen. Na verschillende buurten bestudeerd te hebben, kwam ik hier uit, een nieuw stukje Amsterdam, pal aan de Amstel. Rustig gelegen, maar als ik wil rijd ik met mijn brommer zo naar de Albert Cuypmarkt.”

Stef Nagel

Ze zijn dol op hun witte hoogglans tafel, gerieflijke stoelen en prachtige designlampen, maar wat Caroline en Ernst-Jan écht belangrijk vinden in een huis, is gezelligheid. Caroline: “Ernst zei meteen tegen de binnenhuisarchitect dat er veel knusse hoekjes moesten komen, zodat het ook gezellig is, je je niet verloren voelt, als je alleen thuis bent. Dat is echt Ernst. Net als veel boeken, hij leest ontzettend veel. Waar Ernst is, daar zijn boeken. Voor hij een relatie met mij kreeg, stond zijn huis ook al vol met bloemen en kaarsen – best bijzonder voor een man alleen.” Nog steeds haalt Caroline haar bloemen (“Kleurige, niet te truttige boeketten”) bij haar ‘oude’ bloemwinkel, Eindeloos Bloemen in Bussum. Al heeft ze inmiddels ook een goede bloemenstal gevonden in de buurt van station Amsterdam RAI. “Bloemen, kaarsen en muziek (de smaak van Caroline: loungeklanken en niet te zware klassieke stukken) zijn voor mij onmisbaar. Bij ‘Eén tegen 100’ hebben we meerdere draaidagen achter elkaar. Mijn kleedkamer is heel lelijk, ik neem altijd een gezellig tafelkleed, waxinelichtjes, bloemen, muziek en wat lekkere hapjes mee om de boel op te fluffen. Zo is het backstage aangenaam vertoeven.”

Stef Nagel
Stef Nagel

 

Stef Nagel
Stef Nagel
Stef Nagel

 

Stef Nagel

Lees ook:

Beeld: Stef Nagel Interview: Sandra ten Brink

Laatste nieuws