Rik van de Westelaken: ‘In mijn hoofd ben ik nog altijd 28’

Hij voelt zich nog steeds twintiger, maar Rik van de Westelaken is toch echt 45. Na een heftige breuk is de presentator...

Lees ook

Hij voelt zich nog steeds twintiger, maar Rik van de Westelaken is toch echt 45. Na een heftige breuk is de presentator al weer een tijdje madly in love. “Ik dacht: meer liefdes komen er vast niet meer. En toch overkwam het me opnieuw. Een cadeautje.”

Waar ben je het meest trots op?
“Op mijn vermogen om flexibel te zijn, om met tegenslagen om te gaan. En dat ik inmiddels weet dat ik sterk genoeg ben om mezelf overeind te houden. Ik blijf altijd positief en hoopvol, ondanks dat dingen soms niet zo gaan als ik wil. In de liefde bijvoorbeeld. Ik zit nu al tweeënhalf jaar in een mooie relatie. Maar vijfenhalf jaar geleden ging mijn vorige relatie over. Dat voelde – net zoals de keren ervoor – alsof de grond onder me werd weggeslagen. Ik heb daarna vaak gedacht: meer liefdes komen er vast niet meer. Maar toch overkwam het me opnieuw. Een cadeautje.”

Welke leeftijd zou jij altijd willen zijn?
“In mijn hoofd ben ik altijd 28 gebleven. Als ik heel moe ben of spierpijn heb van de sportschool, voel ik me dat niet. Maar verder voelt het wel alsof ik die leeftijd heb. Er stroomt energie door mijn lichaam en de wereld ligt aan mijn voeten, zoveel kansen krijg ik op dit moment.”

Wat is puur geluk?
“Als ik op een zondag vrij ben en mijn liefje ook. En dat we een koelkast vol lekkere dingen hebben. Dat we niets hoeven, maar op elk moment kunnen besluiten wat we willen doen. Naar een wijnbar, wandelen. Dat kan namelijk als je geen kinderen hebt. Ja, dat is een bewuste keuze. Met vorige partners is het onderwerp ‘kinderen’ weleens ter sprake gekomen. Als die relatie had standgehouden, was ik nu misschien wel vader geweest. Maar ik had zelf nooit echt die aandrang. En het is er nooit echt van gekomen. Nu denk ik dat het niet meer gebeurt, want mijn vriend en ik hebben allebei die wens niet echt.”

Lees het hele interview in Beau Monde. Bestel de editie hier.

Lees ook:

 Beeld: Bop Mulder Interview: Merel Brons

Laatste nieuws

Zie ook