Dit doen de Britse royals in het dagelijks leven

De Britse royal family staat wereldwijd in de spotlights. Op evenementen, openingen en officiële bijeenkomsten word...

Lees ook

De Britse royal family staat wereldwijd in de spotlights. Op evenementen, openingen en officiële bijeenkomsten worden ze gekiekt door ongelooflijk veel pers. Maar wat doen ze eigenlijk in het dagelijks leven? Een overzicht.

Dit doen de royals volgens de website van het Britse koningshuis:

Koningin Elizabeth II

De 90-jarige Britse koningin is dagelijks druk met wat ‘engagements’ genoemd worden: het houden van feesten in het paleis, het openen van het Britse parlement, het uitreiken van bijzondere awards en titels aan burgers, staatshoofden ontvangen en méér. In 2015 had de koningin 341 van zulke taken – best indrukwekkend voor iemand van negentig jaar.

Prins Charles

De zoon van Koningin Elizabeth II helpt de koningin met haar verplichtingen. Daarnaast ondersteunt prins Charles goede doelen die positieve sociale en ecologische uitkomsten bevorderen, aldus de website. Ook promoot en beschermt hij de nationale tradities.

Prins William

Op dit moment werkt prins William parttime als ambulancepiloot voor de East Anglian Air Ambulance. Hij is druk met het redden van levens, maar hij gaat er – helaas – wel mee stoppen. Na de zomer verhuist hij met zijn gezin naar Londen en zal hij meer taken van zijn grootmoeder over gaan nemen.

Prins Harry

Williams jongere broer Harry zat jarenlang in het Britse leger. Hij reisde twee keer af naar Afghanistan, tot hij in 2015 stopte. Op dit moment werkt hij voor verschillende goede doelen en ondersteunt hij de koningin met allerlei publieke activiteiten.

Kate Middleton

Ook Kate ondersteunt Koningin Elizabeth II – net als de rest van de familie – met haar taken. Daarnaast besteedt Kate ook veel tijd aan goede doelen. Ze zet zich bijvoorbeeld in voor mentale gezondheid onder kinderen en steunt onder andere Action on Addiction, een organisatie die drugsverslaafden en naasten helpt. Daarnaast is Kate natuurlijk fulltime moeder van prins George en prinses Charlotte.

Lees ook:

Beeld: Getty Images 

Laatste nieuws

Zie ook