Zóveel is het Witte Huis waard

Het Witte Huis is niet for sale – nooit niet – maar toch kon het vastgoedbedrijf Zillow het niet laten om ui...

Lees ook

Het Witte Huis is niet for sale – nooit niet – maar toch kon het vastgoedbedrijf Zillow het niet laten om uit te rekenen hoeveel het Witte Huis eigenlijk waard is. Nou, een hóóp, zo blijkt. Het immense optrekje van de Amerikaanse president Donald Trump zou zo’n 377(!) miljoen euro waard zijn.

Een flínk bedrag, maar het huis is dan ook enorm. Zo is er beneden ruimte voor ceremoniële ontvangsten, terwijl op de eerste verdieping privévertrekken zijn van de president. In de East Wing zit een ontvangstruimte voor bezoekers en de werkplek van de first lady, terwijl de president en zijn personeel in de westvleugel werken. Daar zit ook het bekende Oval Office – de chique, officiële werkkamer van de president. 

De cijfers

Het Witte Huis is een unieke werk- en woonplek die niet veel mensen van binnen zullen zien. Een aantal opvallende cijfers over het extravagante optrekje: het huis heeft onder andere 412 deuren, 132 kamers, 147 ramen, 28 openhaarden, één bowlingbaan, twee ondergrondse verdiepingen en één zwembad.

Leuk feitje: hoewel het optrekje flink wat waard is, betaalt de first family nooit huur. Wonen in het Witte Huis is namelijk gewoon onderdeel van the job. Toch is het presidentschap niet per se goedkoop: veel kosten die de familieleden ín het Witte Huis maken, moeten ze wel zelf betalen.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook