Lief: koninklijke knuffels met de kids

Royals zijn soms net echte mensen, die zo dol zijn op hun kinderen dat ze er niet vanaf kunnen blijven. En dan gaat er n...

Lees ook

Royals zijn soms net echte mensen, die zo dol zijn op hun kinderen dat ze er niet vanaf kunnen blijven. En dan gaat er niets boven even een lekkere knuffel meepakken.

Nu is het ene koningshuis wel knuffeliger dan het andere. Je zou denken dat in zuidelijke streken de emoties wat meer aan de oppervlakte liggen, maar niets is minder waar. Koningin Letizia van Spanje mag graag een verdwaalde pluk haar bij haar dochters wegstrijken, maar is verder ronduit terughoudend in het tonen van genegenheid in het openbaar.

Echter, hoe noorderlijker je komt, hoe uitbundiger royals ouders hun liefde voor hun kinderen tonen, met knuffelkoningin Máxima voorop. Op de openingsfoto pakte ze even een lief momentje mee met prinses Amalia, tijdens de Olympische Spelen in Londen. Waar ook prinses Ariane niet ontkwam aan even knus tegen elkaar ↓ aanhangen. Wie hebben we nog meer?

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Om óp te eten  

© Danny Martindale / Getty Images

Kroonprinses Victoria van Zweden is zo dol op haar kinderen dat ze hen wel kan ópeten. Maar een lief voetje kussen volstaat soms. Hier zoent ze in 2012 de tenen van Estelle die daar volstrekt onaangedaan onder blijft, als aanstaande koningin van Zweden.

‘Ik hou van u’

© Eric Herschaft / Getty Images

Koningin Mathilde van België lijdt duidelijk onder het feit dat haar twee oudsten in de fase zijn dat ze een béétje afstand willen. Voor prins Gabriel had deze ↑ voor-de-camera-knuf niet zo nodig gehoeven, prinses Elisabeth ↓ lost het elegant op met een handje. Een meisje moet aan haar lipgloss denken, tenslotte.

© Belgische Monarchie

‘Ik ook van jou’

© Tim Whitby / Getty Images

Gravin Sophie’s kinderwens wat niet zo een-twee-drie vervuld, dus is ze extra blij met haar duo. Hier ontkomt zoon James niet aan een stevige hug van zijn licht bezwete moeder, #apenliefde. 

‘Kom maar hier’

© Palais Princier

De Mini-Monaco’s zijn de grootste hobby van prinses Charlene en ↑ prins Albert van Monaco. Ook al staat het volk te wachten en is iedereen opgetuigd voor een protocollaire balkonscène, als prinsje Jacques eerst een knuffel wil, dan krijgt ↓ hij die. Pas de problème.

© Palais Princier

‘Mag ik op schoot?’

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Deze foto is uit 2012, toen prins Sverre nog een jongetje was in plaats van een sportieve bikkel. En prinses Alexandra nog gewoon gezellig op schoot wilde, in plaats van dodelijke blikken op haar ouders te werpen. Those were the days en je ziet dat kroonprinses Mette Marit en kroonprins Haakon ervan hebben genoten. En de kinderen trouwens ook: hier pakt Sverre ↓ nog even een knuffel mee.

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Lees ook: 

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook