Cool: prins Harry gaat neushoorns redden

Geen prins is zo dol op Afrika als prins Harry. Hij twijfelde dan ook geen seconde toen hem werd gevraagd om royal besch...

Lees ook

Geen prins is zo dol op Afrika als prins Harry. Hij twijfelde dan ook geen seconde toen hem werd gevraagd om royal beschermheer te worden van Rhino Conservation Botswana (RCB).

De campagne waar de prins zich voor gaat inzetten moet neushoorns – een bedreigde diersoort – beschermen. Harry zag eerder met eigen ogen hoe wreed stropers te werk gaan bij deze dieren. “Ik acht mezelf gelukkig dat ik Botswana al meer dan twintig jaar mag bezoeken en voel me bevoorrecht dat ik het mijn tweede thuis mag noemen,” zegt hij.

© Rhino Conservation Botswana

“Beschermheer worden van RCB biedt me de kans om iets terug te geven aan het land dat mij al zoveel heeft gegeven,” aldus prins Harry. “Het wordt tijd dat we de landen die het voortouw nemen in het beschermen van dieren prijzen en steunen.”

Op neushoorns, door Harry omschreven als “een van Afrika’s meest iconische soorten” wordt gejaagd om hun hoorns. Als stropers niet worden tegengehouden, zijn ze over tien jaar uitgestorven, volgen het RCB.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Rhino Conservation Botswana

Laatste nieuws

Zie ook