Daarom moet je nóóit met je benen over elkaar zitten bij de kapper

Misschien begin je in de kappersstoel in een normale zitpositie, maar als je er een tijdje inzit doe je waarschijnlijk v...

Misschien begin je in de kappersstoel in een normale zitpositie, maar als je er een tijdje inzit doe je waarschijnlijk vanzelf je benen over elkaar. En dat is precies wat je niet moet doen.

Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden als je bij de kapper zit en je helpt de kapper door zo goed mogelijk zijn instructies op te volgen als hij vraagt om je gezicht soms te draaien. Maar je houding speelt bovendien een grote rol en kan flink wat roet in het eten gooien.

Volgens de Amerikaanse haarstylist Lacy Redway word je namelijk niet goed geknipt als je met je benen over elkaar in de stoel zit, en dat terwijl je niets doorhebt. Ze legt aan Allure uit dat je daardoor een beetje scheef in de stoel zit en daardoor je coupe ook scheef kan worden gewiekt. Zit je nog in de stoel – met je benen over elkaar – lijkt het misschien recht, maar eenmaal thuis kom je van de koude kermis thuis. Voortaan gewoon rechtop blijven zitten dus, met je benen náást elkaar!

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Marie Claire

Laatste nieuws