Delphine Boël tegen koning Albert: ‘Blabla, papa!’

Met volmaakt gevoel voor timing brengt Delphine Boël (48), kunstenares en beter bekend als de buitenechtelijke doch...

Lees ook

Met volmaakt gevoel voor timing brengt Delphine Boël (48), kunstenares en beter bekend als de buitenechtelijke dochter van koning Albert van België, een servies op de markt. 

In maart liggen de door Delphine ontworpen porseleinen borden, kopjes, kommen en schalen om de winkel, zo meldt Het Nieuwsblad. Dat is net ná de rechtszaak tegen haar vader die in februari speelt en ongetwijfeld veel publiciteit zal trekken. Koning Albert moet op 21 februari voor de rechter verschijnen in de zaak-Boël. Delphine wil, kort samengevat, dat hij zijn vaderschap, waarover eigenlijk geen twijfel bestaat, erkent. “Ik kijk uit naar deze familiereünie,” aldus Delphine. 

Voor de rechter

© Mark Renders / Getty Images

Zowel de voormalige koning, haar wettelijke vader Jacques Boël als zijzelf moeten voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel verschijnen. Voor zo’n hoorzitting kan elke partij nog een “legitiem excuus” inroepen om niet aanwezig te zijn. Het is dan aan de rechter om te beslissen of de zaak voortgezet kan worden of niet. Koning Albert heeft altijd ontkend dat hij de biologische vader van Delphine Boël is. De advocaat van de koning wijst er op dat die niet in persoon voor de rechter verschijnt, maar gewoonlijk zijn raadsheer naar de rechtbank laat komen. De kans is dus klein dat de koning daadwerkelijk aanwezig zal zijn (serieus, het is 2017, laat even een DNA-test doen!)

Allergische reactie

© ANP

Die rechtszaak zal zich nog wel een paar maanden, zo niet jaren voortslepen. En zo kan Delphine leuk meeliften op de publiciteit met haar eigen kopjes en borden. Op het witte servies staat ‘blabla’ geschreven, net zoals veel van haar andere kunstwerken. “Blabla is mijn favoriete thema. Het is een waterval van woorden, als was het een allergische reactie op de kracht van roddels, geruchten en nietszeggende, alledaagse onzin”, aldus Boël. De collectie wordt uitgebracht bij Serax. Eerder heeft Boël ook al sjaals met het blabla-thema op de markt gebracht. Wordt vervolgd.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Benoit Doppagne / ANP

Laatste nieuws

Zie ook