Brekend: prins Louis en prinses Tessy gaan scheiden

Liefdesbreuk in Luxemburg: prins Louis (30) en prinses Tessy (31) gaan scheiden. Louis is de derde zoon van groothertog...

Liefdesbreuk in Luxemburg: prins Louis (30) en prinses Tessy (31) gaan scheiden. Louis is de derde zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg.

Louis en Tessy zijn zo’n elf jaar samen geweest en hebben twee zonen. Gabriel (10) werd buitenechtelijk geboren, Noah (9) nadat ze in 2006 trouwden. Louis gaf zijn rechten op de troon op voor het huwelijk. Redenen voor de scheiding zijn nog niet bekend, maar insiders zeggen dat het stel uit elkaar is gegroeid.

Waar Louis zich vooral richt op zijn werk in Londen en beschermheer is van wat sportverenigingen in Luxemburg, heeft Tessy het afgelopen jaar furore gemaakt  als UNAIDS Global Ambassador for Young Women and Adolescent Girls. Uit haar Instagram viel al op te maken dat ze de laatste maanden vooral met haar zonen optrok, prins Louis kwam al even niet meer in beeld. Ze heeft haar profiel inmiddels verwijderd. De familie vraagt om ‘rust in deze moeilijke tijd’.  

Tussen de regels…

© Cour Grand-Ducale

Voor wie een beetje tussen de regels door kan lezen, was al duidelijk dat het rommelde tussen Louis en Tessy. Voor hun tienjarige huwelijksjubileum scheef ze dit: ‘Wat de toekomst ook gaat brengen, ik heb geen spijt van de keuzes die ik de afgelopen tien jaar heb gemaakt. We zijn een geweldig team, goede vrienden en Louis is een ongelofelijk goede vader voor onze twee jongens.’ Met de kennis van nu is dat mogelijk een manier geweest diplomatiek de echtscheidingsonderhandelingen in te gaan. Op 29 december deed ze er nog een schepje bovenop: ‘Louis is een bijzonder mens. Ik zal altijd mijn best doen om hem te helpen zijn dromen waar te maken. Zijn leven is niet makkelijk geweest. Daarom probeert hij onze kinderen een normaal en harmonieus leven te geven en hen zoveel als hij kan kinderen te laten zijn. Ik bewonder die man heel erg. Wat de toekomst ook brengt, hij is en zal altijd een inspiratie voor me zijn.’ Lees: ‘Ik zou best mijn titel willen houden, if you don’t mind.‘ 

Royal divorce 

© Cour Grand-Ducale

 

Lees ook:

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws