Zo werd topmodel Yfke Sturm ooit ontdekt

Het Nederlandse topmodel Yfke Sturm (35) siert al jaren tijdschriftencovers en talloze campagnes. Toch had ze als 15-jar...

Lees ook

Het Nederlandse topmodel Yfke Sturm (35) siert al jaren tijdschriftencovers en talloze campagnes. Toch had ze als 15-jarig meisje nooit gedacht dat ze ooit model zou worden, maar een bezoekje aan de Hema bracht daar verandering in.

In een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelt Yfke dat ze ontdekt werd tijdens het kerstshoppen. “Ik was een jaar of vijftien, en toevallig aan het kerstshoppen met m’n moeder in de Hema, toen er plots iemand naar me toekwam van een modellenbureau en met uitnodigde op kantoor”, legt ze uit. Kort daarna deed het meisje mee aan een modellenwedstrijd in het Franse Nice. Die won ze: het begin van een succesvolle carrière.

Zo werkte de blondine uit Almere voor grote merken als Calvin Klein, Ralph Lauren en Dior. Ook liep ze samen met onder andere Tyra Banks mee in de fameuze Victoria’s Secret show en presenteerde ze Hollands Next Topmodel. Daarnaast is Yfke ambassadeur van het Rode Kruis.

Lees ook:

Bron: HLN | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook