Onthuld: De huidgeheimen van Miranda Kerr, Irina Shayk en Lindsay Ellingson

Modellen zijn altijd druk bezig met hun uiterlijk: Veel sporten, goed eten en een goede huidverzorging. Over dat laatste...

Lees ook

Modellen zijn altijd druk bezig met hun uiterlijk: Veel sporten, goed eten en een goede huidverzorging. Over dat laatste gaan we het nu hebben, want de schoonheidsspecialisten en dermatologen van Miranda Kerr, Irina Shayk en Lindsay Ellingson hebben nu hun diepste geheimen gedeeld als het gaat om gezichtsverzorging. En wat blijkt: het is supe rmakkelijk! Ook jij kunt het gewoon vanuit je eigen badkamer doen. Benieuwd wat hun geheimen zijn? Lees dan snel verder.

Zonnebrandcrèmes

Zonnebrandcrème is één van de belangrijkste dingen als het gaat om huidverzorging. Het beschermt de huid tegen UV-licht en dus tegen rimpels. De experts van de modellen zeggen echter dat je zonnebrandcrème alleen moet gebruiken als je daadwerkelijk de zon ingaat. Schoonheidsspecialist Ildi Pekar: “Als je een dagje binnenblijft of de zon niet schijnt, gebruik dat geen zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème kan de poriën namelijk verstoppen en dat geeft geen mooi en egaal effect aan de huid. Wil je toch zonnebrandcrème gebruiken, gebruik dan een natuurlijke crème op basis van zink. Dit irriteert niet op de gevoelige huid. Zonnebrandcrème op gelbasis geeft juist een licht gevoel en valt minder op.”

Tonic 

Ildi vertelt ook dat de modellen in de ochtend liever een tonic gebruiken om hun gezicht te reinigen dan een facewash. “Een tonic houdt de pH-waarde van de huid in balans en daarom wordt het niet vet en/of droog.” 

Stomen

Miranda Kerr heeft onlangs ook een gezichtsgeheim met de wereld gedeeld. Zij stoomt regelmatig haar gezicht boven een bak hete, groene thee. “Groene thee werkt niet alleen zuiverend, maar werkt ook nog eens tegen huidveroudering. Het enige wat je hoeft te doen is kokend water in een bak schenken, (biologische) groene thee toevoegen en daarna met je gezicht erboven hangen met een theedoek over je hoofd.” 

Kokosvet

Irina Shayk gebruikt meteen na het douchen kokosvet op haar gezicht, vóór haar gezicht droog is. Ze hydrateert zo haar huid. Daarna haalt ze het vet weer weg met een schone doek. 

Lees ook: 

Bron: Daily Mail, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook