Dit gaat Michelle Obama doen nu ze uit het Witte Huis is

Na acht jaar zit het werk in het Witte Huis er voor Michelle Obama op. Donald Trump trekt op 20 januari in het meest bek...

Lees ook

Na acht jaar zit het werk in het Witte Huis er voor Michelle Obama op. Donald Trump trekt op 20 januari in het meest bekende huis van Amerika en de huidige first family betrekt een luxe villa op enkele kilometers afstand. Het is geen geheim dat Michelle Obama ergens wel blij is dat haar taak erop zit. Maar wat gaat ze nu doen? Een kleine greep:

1 Autorijden met open raam
Ze heeft het vaak geroepen in tv-shows: Michelle zou óntzettend graag weer eens zelf een autoritje maken met het raam open. Dat mocht ze als first lady nooit zomaar doen, vanwege de veiligheid.

2 Een welverdiende vakantie nemen
Na acht jaar keihard werken is het tijd om een beetje bij te komen. Barack Obama heeft Michelle dan ook een fijne vakantie beloofd samen, live op de Amerikaanse radio. Waar het koppel naartoe gaat, is nog niet bekend.

3 Doorgaan met haar initiatieven
Let’s Move en Reach Higher, Michelles projecten tegen overgewicht en vóór educatie, zullen niet stoppen. “Ik ben niet met deze projecten begonnen omdat ik de first lady was, maar omdat ze iets voor me betekenen”, zei ze in een interview in The Tonight Show. Ze blijft er dan ook mee doorgaan zolang ze leeft. 

4 Haar nieuwe huis inrichten
De Obama’s zullen op slechts enkele kilometers afstand van het Witte Huis gaan wonen, in een prachtig optrekje met maar liefst negen slaapkamers. Ze zal dus aardig wat tijd moeten nemen om al hun spullen een nieuwe plek te geven.

5 Níet voor het presidentschap van 2020 gaan
Toen bekend werd dat Trump de kersverse president van de Verenigde Staten zou worden, riepen veel mensen Michelle Obama op om zich álsjeblieft kandidaat te stellen voor 2020. Dat zit er niet in. “Nee, dat ga ik niet doen”, stelde ze al in maart 2016 op het South by Southwest festival. Ook Barack Obama bevestigde dat ze niet terug zullen keren naar het Witte Huis: “Ze zal nooit voor het presidentschap gaan”.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook