Prinses Diana krijgt haar eigen dag!

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat prinses Diana is verongelukt. Haar zonen prins William en prins Harry en haar broer...

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat prinses Diana is verongelukt. Haar zonen prins William en prins Harry en haar broer Charles Spencer eren haar met een eigen dag: National Kindness Day

‘Kindness’ betekent zoveel als aardig zijn, vriendelijk zijn, iets aardigs voor anderen doen. En dat had Diana als geen ander in zich. Hier zit ze in 1996 met een ziek kind in haar armen in Lahore, Pakistan, omdat ze dat belangrijker vond dat de hoogwaardigheidsbekleder die stond te speechen. The Diana Award, een stichting die in 1999 is opgericht, heeft plannen onthuld voor een reeks initiatieven die Diana’s kwaliteiten zoals empathie, compassie en dienstbaarheid promoten. 

Ode aan Diana

1991 © PA Images

Prins William (34) en prins Harry (32) zullen deelnemen aan een aantal events die draaien om de vaste overtuiging van de prinses dat jonge mensen de wereld kunnen veranderen. Onderdeel van het programma is een National Kindness Day in maart. Call us crazy, maar had daar gewoon meteen Princess Diana Day van gemaakt. 

Expositie

© PA Images

Graaf Spencer (hier links in 1968, met zijn grote zus Diana) organiseert een expositie en een gala op Althorp, het voorouderlijk landgoed in Northamptonshire waar hij en zijn beroemde zus opgroeiden. Daar ligt de nadruk op inspirerende jonge mensen die in haar voetsporen reden en de award. Die zal aan twintig buitengewone jongen mensen die Diana’s normen en waarden vertegenwoordigen worden uitgereikt. 

Inspiratie

“Twintig jaar na haar dood weten we dat de nalatenschap van de prinses doorleeft in tienduizenden jongeren die haar alleen kennen als een historische figuur, maar wel veel herkennen in wat ze uitdroeg,” zegt Tessy Ojo, chief executive van The Diana Award. “Dan moet je denken aan jonge mensen die zich inzetten om hun eigen gemeenschap te verbeteren en positieve sociale veranderingen door te voeren.” Diana zou er vast blij mee zijn.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © Anwar Hussein / PA Images

Laatste nieuws