Maak kennis met de nieuwe graaf Snowdon

Door de dood van zijn vader is David Armstrong-Jones (55) nu de 2e graaf van Snowdon. Zijn zoon Charles (17) schuift mee...

Lees ook

Door de dood van zijn vader is David Armstrong-Jones (55) nu de 2e graaf van Snowdon. Zijn zoon Charles (17) schuift mee op en is de nieuwe burggraaf Linley, zijn dochter was al lady Margarita (14).

David is de zoon van Lord Snowdon en prinses Margaret, de zus van de Queen. Wat hem een kleinzoon van koning George VI maakt: we hebben het hier over hoge adel, eerste divisie Windsors. Hij groeide op met prins Andrew, het derde kind van koningin Elizabeth, met wie hij in zijn eerste klasje zat, in Buckingham Palace. Later zat hij op gewone scholen, omdat zijn ouders het belangrijk vonden dat hij zich leerde handhaven in de echte wereld. Vooral prinses Margaret, zelf erg beperkt in haar leven, drong erop aan dat haar zoon van zijn vrijheid zou genieten.  

Aan het werk

© David Linley / Twitter

Omdat al vrij snel duidelijk was dat de troon voor hem ver weg was, koos David ervoor een vak te leren. Zijn vader – ze staan hier samen op de foto – moedigde hem daarin aan, omdat hij zijn zoon “een zinvol leven” gunde. David is 18de  in de lijn van troonopvolging en de eerste die niet direct van Elizabeth afstamt. 

Meubelmaker

© David Linley / Twitter

Al jong hield David erg van kunst en houtwerken, iets waar hij als meubelontwerper en – maker zijn vak van heeft gemaakt. Hij heeft een eigen winkel waar hij meubels op verzoek ontwerpt en soms ook nog zelf in elkaar zet, en werkt onder zijn eigen naam David Linley. Zijn stijl staat bekend om de neoklassieke lijnen en het gebruik van ingelegd hout. Hij heeft al veel boeken geschreven, geeft lezingen en is zeer populair bij wie iets exclusief in huis wil.

Nieuwe gravin

© Getty Images

De nieuwe graaf van Snowdon is getrouwd met socialite Serena Stanhope, die nu tot gravin van Snowdon is gepromoveerd. De Snowdons hebben drie huizen: een appartement in Chelsea, een cottage in Gloucestershire en Chateau d’Autet in Luberon, in de Franse Provence. 

Eton & kostschool

© Chris Jackson / Getty Images

Zoon Charles staat op het punt Eton in te ruilen voor een vervolgopleiding. Dochter Margarita was bruidsmeisje op het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Sinds vorig jaar zit ze op Tudor Hall School, een kostschool in Banbury. Op deze foto uit 2012 van links naar rechts: David, Charles, Margarita en Davids neven Arthur en Samuel, kinderen van zijn zus lady Sarah Chatto.

Lees ook: 

Lord Snowdon, de foute ex van prinses Margaret, overleden 

Laatste nieuws

Zie ook