Zóveel kost Carrie’s iconische tutu uit Sex and the City

Groots fan van de serie of niet, iedereen die weleens gehoord heeft van Sex and the City herkent vast de tutu die Carrie...

Lees ook

Groots fan van de serie of niet, iedereen die weleens gehoord heeft van Sex and the City herkent vast de tutu die Carrie Bradshaw draagt in de trailer en later in de serie. Gezien het hoofdpersonage altijd te zien was in de mooiste designerkleding, verwacht je vast dat deze rok ook flink wat duiten heeft gekost, maar niets blijkt minder waar.

Patricia Field, een van de stylistes van de serie, onthult hoeveel Carrie’s rok kostte. “Het rokje kostte vijf dollar en lag in een van de bakken op de kostuumafdeling van de serie”, vertelt ze aan Women’s Wear Daily. Sarah Jessica Parker zou direct verliefd zijn geworden op de rok, maar de producers waren minder enthousiast. “Gelukkig hebben ze uiteindelijk naar de actrice geluisterd, want de tutu heeft wereldwijd voor miljoenen fashionista’s voor inspiratie gezorgd.”

Momenteel heeft Patricia een eigen winkel in New York en verkoopt ze nog altijd replica’s van de iconische rok. Nu vraagt ze er echter meer voor, namelijk zo’n 132 euro. Ook verkoopt ze replica’s van Carrie’s verlovingsring. Deze gaat voor een bedrag van 9.500 euro (!) over de toonbank.

Lees ook: 

Beeld: Getty Images Bron: Marie Claire

Laatste nieuws

Zie ook