Koningin Máxima leidt royal invasie in Davos

Koningin Máxima is van woensdagmiddag 18 tot en met vrijdagochtend 20 januari aanwezig bij het World Economic For...

Lees ook

Koningin Máxima is van woensdagmiddag 18 tot en met vrijdagochtend 20 januari aanwezig bij het World Economic Forum (WEF) in het Zwitserse Davos, waar ze ook vorig jaar ↑ al flink van zich liet horen.

Dat Máxima afreist naar Davos is dat heel logisch. Ze is er in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Door deze functie werd ze vorig jaar ook uitgenodigd om lid te worden van de ‘Stewardship Board of the World Economic Forum System Initiative on Shaping the Future of Financial and Monetary Systems’. In simpel Nederlands: in Davos is Máxima een sterke speler met verstand van zaken, die wordt gerespecteerd en die wat voor elkaar kan krijgen. 

Zijn we in beeld?

2011 © ANP

Davos wordt echter ook platgelopen door royals die nog niet eens hun eigen boekhouding doen, laat staan dat ze op niveau kunnen meepraten over de wereldeconomie. Kijk Mette-Marit van Noorwegen (psychologe) en Mathilde van België (logopediste) er hier eens lekker zakelijk bijlopen om aan te tonen hoe betrokken ze zijn bij het grote geheel. En intussen ook nog eens glunderend poseren met celebs als Goldie Hawn ↓ die er eigenlijk ook niets te zoeken hebben. Heel chic, dus. 

2014 © PPE Agency

Zó nobel

2013 © ANP

Dat Davos zo’n onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op royals, komt door de geweldige sneeuw het prestige van het WEF. Het staat geweldig interessant om tijdens het WEF gezien te worden. Om die reden is prins Andrew is vrijwel altijd van de partij net als koningin Rania van Jordanië. Het is niet alleen goede promotie voor het eigen land, maar ook voor goede doelen. Zo vroeg prinses Mabel, hier in gesprek met prinses Mary van Denemarken, er aandacht voor de situatie van kindbruiden en extreme armoede.

Speech Máxima 

2016 © Lex van Lieshout / ANP

Koningin Máxima gaat in regeringsvertegenwoordigers en functionarissen van centrale banken en private instellingen bekwaam doorzagen over het belang van inclusive finance. Op vrijdag houdt ze een toespraak bij de sessie ‘Financial Inclusion in the Digital Economy’. En speechen ↑ kan ze als de beste. Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, internationale organisaties, wetenschappers en journalisten uit 140 landen. Tijdens een groot aantal bijeenkomsten wordt er gesproken over de sociaal-economische en financiële problematiek in de wereld.

Lees ook: 

Openingsbeeld © ANP, Davos 2016

Laatste nieuws

Zie ook