Extravagantie ten top: zoveel kost het duurste huis ter wereld

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze...

Lees ook

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze ermee aan moeten. Een auto kopen van twee ton? Geen probleem. Een kast vol met Hermès tassen? Eerder regel dan uitzondering. Deze week in de rubriek ‘Extravagantie ten top’: het duurste huis ter wereld.

Wil je echt tussen de miljardairs wonen, dan verkas je je hele hebben en houden richting het zuiden van Frankrijk. Zo ergens tussen Nice en Monaco is het namelijk prima vertoeven voor iedereen die niet meer op het geld hoeft te letten. Het verbaast je daarom waarschijnlijk niet dat je in deze regio het duurste huis ter wereld vindt.

Het stond (of staat?) te koop voor meer dan een miljard (!) euro, maar daar krijg je wel veel voor terug. Niet alleen woon je dan in Saint-Jean-Cap-Ferrat, de place to be voor de rich and famous, ook Villa Les Cèdres zelf is vanzelfsprekend de moeite waard. Met een uitzicht waar je U tegen zegt, 10 prachtige kamers en 30 stallen (mocht je die nodig hebben…) is het prima wonen in Zuid-Frankrijk. Het is bovendien een plek met geschiedenis. Zo woonde niet alleen de Belgische koning Leopold II hier, maar ook Charlie Chaplin en Elizabeth Taylor.

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook