Bijzonder nieuws over koningin Máxima

Als echtgenote van Willem-Alexander wist koningin Máxima Nederland nog beter op de kaart te zetten. Ze...

Lees ook

Als echtgenote van Willem-Alexander wist koningin Máxima Nederland nog beter op de kaart te zetten. Ze maakt zich daarbij onder andere hard voor microfinanciering en maatschappelijke kwesties. Met haar werk en charmes mag de 45-jarige Máxima zich misschien wel het populairste lid van de koninklijke familie benoemen. En wie die status bereikt, verdient een biografie.

Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten neemt als cultuurhistoricus die taak op zich. ”In een tijd waarin de monarchie een anachronisme lijkt, waarin het koninklijk paar kritischer gevolgd wordt dan ooit, en waarin de liberale democratie wordt uitgedaagd door toenemend populisme en nationalisme, blijft koningin Máxima geloofwaardig, krachtig, inspirerend en verbindend. Het beeld van de monarchie is door haar komst sterk ten positieve veranderd. Koningin Máxima is levende geschiedenis.”

De focus ligt voornamelijk op hoe Máxima haar taak als koningin vervult, hoe ze hierop is voorbereid en hoe ze zo’n populair lid van het Nederlandse Koningshuis is geworden. Het duurt overigens wel even voordat we de biografie over Máxima in onze handen kunnen hebben, aangezien het pas rond de 50e verjaardag van de koningin gedrukt en wel in de schappen ligt. Dat betekent dat we dus nog vijf jaar geduld moeten hebben en da’s misschien maar beter ook, want de omstreden biografie van koningin Juliana ligt nog vers in het geheugen…

Lees ook:

Beeld: ANP Bron: NU

Laatste nieuws

Zie ook