Schokkend nieuw schandaal voor prinses Caroline

Prinses Caroline leek eindelijk in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Maar lang heeft het niet mogen duren. De...

Prinses Caroline leek eindelijk in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen. Maar lang heeft het niet mogen duren. De echtgenoot waar ze al bijna tien jaar niet meer mee samenleeft, spant een rechtszaak aan.

Over een paar dagen wordt prinses Caroline van Hannover 60 jaar. Met haar eigen gezin gaat het goed, met de Grimaldi’s in het algemeen ook. Maar echt feestelijk zal het niet worden, nu haar man prins Ernst August van Hannover (links) volgens Bunte een rechtszaak in werking heeft gezet, die veel vervelende publiciteit zal trekken.

De prinses en de prins trouwden in 1999, Ernst is haar derde echtgenoot. Samen kregen ze een dochter, prinses Alexandra van Hannover (17). In 2007 liep de relatie stuk, al ging het stel nooit officieel uit elkaar. Ze leven sindsdien gescheiden van tafel en bed. Ernst heeft diverse dubieuze relaties gehad, waaronder een met een voormalig bordeelhoudster. Caroline wijdde zich aan de opvoeding van Alexandra, Ernst is sinds 2007 niet meer met zijn gezin gespot. 

Relletjes

© ANP

Ondanks het feit dat het contact te verwaarlozen is, zijn Ernst en Caroline nog altijd getrouwd, zodat alles wat hij doet indirect ook haar raakt. Publiciteitsschuwe Caroline zal met angst en beven kennis hebben genomen van de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen zijn oudste zoon ↑ Ernst August Jr (33). Kort samengevat: rond 2005 was Senior een controversieel drankorgel, sloeg letterlijk wild om zich heen en veroorzaakte diplomatieke relletjes. Zijn  gezondheid was slecht, in 2004 gaf hij vrijwillig zijn taken als Hoofd van het Huis Hannover (hoge Duitse adel) door aan Junior om zelf in alle vrijheid zijn leven in te kunnen vullen. 

Familieruzie

© House of Hannover

Ernst August Junior doet het sindsdien prima. Hij heeft de bezittingen van de familie opgeschoond, schulden weggewerkt en de bezittingen – we hebben het hier over honderden miljoenen euro’s – veilig gesteld. Deze zomer trouwt hij met Ekatarina Malysheva (30). En of Senior zich nu gepasseerd voelt, niet kan hebben dat zijn zoon de zaken zo goed voor elkaar heeft of andere redenen heeft, hij klaagt zijn eigen familie aan. Dat doet hij door een familieberaad uit 2012 aan te vechten. Daarin kreeg Junior nog meer verantwoordelijkheden, iets wat Senior nu via de rechter terug probeert te draaien. 

Bezorgde zonen

© Castlewelt.com

Bunte noemt het ‘een tragische zaak’ en meldt dat het niet goed gaat met Senior: ‘Hij heeft contacten met oude vrienden verbroken en komt zijn huis bijna niet meer uit.’ De gebroeders Hannover (Ernst junior heeft nog een broer, prins Christian (31, links) hebben dus niet alleen zo hun zorgen over de rechtszaak en de publiciteit die het huwelijk van Junior dreigt te overschaduwen. Maar zullen zich, gezien de broze gezondheid van Senior, ook simpelweg zorgen maken over hun vader.  

Titels en reputaties

© Eric Gallaird / Getty Images

Het brengt prinses Caroline in een lastig parket. Voor Alexandra (links) wil ze ongetwijfeld de betrekkingen met Ernst August Senior, voor zover die er zijn, goed houden. Maar het is Junior met wie ze een prima contact heeft en het is ook Junior die zijn halfzusje Alexandra trouw opzoekt in Monaco en haar betrekt bij Hannoveriaanse zaken. Om zichzelf te distantiëren van Ernst August senior zou Caroline van hem moeten scheiden. Wat óók weer een relletje oplevert en waarbij ze haar titel Koninklijke Hoogheid kwijt raakt. Nu heeft ze in haar leven al zoveel meegemaakt dat dát haar vermoedelijk niet zoveel zal kunnen schelen. Maar in aristoland is het weer wel een dingetje. Reden genoeg dus, om met ingehouden adem Seniors advocaat Malte Berlin in de gaten te houden. Wordt vervolgd.  

Lees ook: 

Openingsfoto © 2004 / ANP

 

Laatste nieuws