5 tips om te slagen in de uitverkoop zonder miskopen te doen

De meeste vrouwen worden helemaal wild als de uitverkoop weer begint. Uiteindelijk koop je vaak te veel, juist dingen di...

Lees ook

De meeste vrouwen worden helemaal wild als de uitverkoop weer begint. Uiteindelijk koop je vaak te veel, juist dingen die niet helemaal goed zitten of die je niet nodig had, waardoor je uiteindelijk te duur uit bent. Om dit soort miskopen te voorkomen geven we je daarom een lesje “shoppen in de uitverkoop”. Maak je aantekeningen? 

1. Schrijf op wat je wil hebben en wat je nodig hebt

Als je dit doet, bescherm je jezelf ertegen dat je dingen gaat kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Op deze manier voorkom je miskopen waar je later misschien spijt van gaat krijgen. 

2. Heb discipline en let op de kosten 

Bij de uitverkoop zijn dingen vaak goedkoop, waardoor je kans loopt om dingen te kopen alleen maar omdat ze weinig kosten. Dit moet je voorkomen, omdat je uiteindelijk toch best veel geld kwijt kunt zijn aan deze miskopen. Denk goed na en durf ook nee te zeggen als je iets niet daadwerkelijk nodig hebt. 

3. Laat je niet gek maken door de lage prijzen

Als je blind wordt voor het product omdat de prijzen zo laag zijn, koop je geen spullen naar wens. Je loopt dan de kans om thuis te komen met spullen die dan toch weer achterin je kast belanden met prijskaartje en al. 

4. Koop alleen de juiste maat

Hebben ze alleen nog twee maten groter of kleiner, maar maakt het je niet uit omdat het in de uitverkoop is? Dit is een grote fout die veel uitverkoopshoppers maken! Eenmaal thuis blijkt het toch niet helemaal aan je wensen te voldoen, en kun je het vaak niet meer terugbrengen. Miskoop! 

5. Draag een schoudertasje 

Dan heb je je handen vrij om te zoeken door de stapels op de uitverkooptafel! Raak echter niet in paniek, want dan loop je ook weer meer kans dat je grijpt naar items die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. 

Lees ook: 

Bron: Cosmopolitan UK, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook