Royal ijdeltuiten en hun leukste selfies

Niets menselijks is de royals vreemd. Dus ook selfies nemen niet. De een is er wat ijdeler in dan de ander (oh prins Alb...

Lees ook

Niets menselijks is de royals vreemd. Dus ook selfies nemen niet. De een is er wat ijdeler in dan de ander (oh prins Albert, hoe popi kun je Monaco vertegenwoordigen?), maar ze zijn stuk voor stuk grappig.

Het fenomeen selfie, daar kan geen royal meer onderuit. Afgaand op een volstrekt niet representatieve redactionele waarneming zijn koning Willem-Alexander, prins William en Camilla, de hertogin van Cornwall, absolute kampioenen in sportief poseren voor ussies die door ánderen worden genomen.

Zelf selfies nemen – toch de ultieme manier van zelfpromotie – is typisch is voor B-prinsen als prins Leka van Albanië en royal dames uit de eerste divisie. Zoals de meisjes van Monaco, kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland en en haar schoonzus Tatiana. De fanatiekste poster uit de eredivisie is koningin Rania, die naast zaken die met haar werk te maken hebben ook graag gezinsleden mag meepikken. Hierbij een selectie, scroll even helemaal naar onderen voor een Nederlandse royal én zijn kids die we bijna nooit te zien krijgen.

Rania van Jordanië

De meeste foto’s op het Instaccount van koningin Rania van Jordanië worden genomen door haar assistent. Maar soms kan ze het niet laten om ook zelf even op de knop te drukken. En intussen leert ze haar man koning Abdullah omgaan met een ↓ selfiestick. 

Marie-Chantal en Storm

Story telling by Storm

Een video die is geplaatst door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

Marie-Chantal van Griekenland post ook minder flatteuze momentjes. Hier zit ze in haar keuken terwijl hond Storm ook even zijn zegje wil doen. 

Tatiana & Co

Marie-Chantals schoonzus prinses Tatiana van Griekenland deelt graag natuurmomentjes. Hier wandelt ze met haar man, prins Nikolaos en hun harige zoon Rumi door de opvallend winterse bossen van Athene. Tatiana is ook erg bedreven in het promoten van haar kookboek, haar wijn en andere bedrijfsactiviteiten met een artisto-tintje.

Pauline et maman 

Pauline Ducruet, de dochter van prinses Stéphanie van Monaco, postte ooit alleen maar afstandelijke glamourkiekjes. Hoe ouder ze wordt, hoe leuker haar tijdlijn wordt: ‘Op het dak van de wereld met MAMAN’ schreef ze bij deze foto, genomen in de sneeuw van Auron. 

Camille’s selfies 

Pauline’s halfzus Camille Gottlieb daarentegen, is gespecialiseerd in pogingen tot sexy pruilen. 

Mette-Marit & Haakon

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft geen eigen socials, maar mag graag deelnemen aan de selfies met zijn vrouw Mette-Marit. Die gebruikt haar account vooral om extra aandacht te geven voor werkbezoeken. Maar soms zitten er ook beauty’s van privéfoto’s tussen, zoals deze van de kroonprinselijke ↓  labradoodles.

PC in NY

In Nederland zijn een paar Van Vollenhovens online. Prins Pieter-Christaan mag graag getuigen van zijn hardloopprestaties en broer Bernhard van zijn racehobby. De laatste is echter niet ijdel genoeg voor selfies, #jammer.

Bernardo! 

© Bernardo Guillermo / Facebook

En dan deze, zo lief. Dit is Bernardo Guillermo, de oudste zoon van prinses Christina, met zijn kinderen Isabel en Julian, in 2013. Bernardo woont en werkt in New York. Als volle neef van koning Willem-Alexander leeft hij zijn eigen leven en is hij meestal alleen in Nederland bij belangrijke Oranje familieaangelegenheden rond rouw & trouw. Wat jammer is, want het lijkt ons een leuke man met dito kinderen. Deze kiek van de Guillermo’tjes ↓ is uit 2014.

© Bernardo Guillermo / Facebook

Lees ook:

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook