Prins William praat met kinderen over het overlijden van Diana

Prins William en zijn vrouw Kate mogen dan nogal lui zijn en samen minder werkbezoeken afleggen dan een Queen Elizabeth...

Lees ook

Prins William en zijn vrouw Kate mogen dan nogal lui zijn en samen minder werkbezoeken afleggen dan een Queen Elizabeth of prins Philip, hun nieuwe voornemen lijkt te zijn om meer taken op zich te nemen. Zo aan het begin van 2017 zijn ze al in touw om werkbezoeken af te leggen en hoewel het wellicht nu nog een schrijnend contrast is met de 640 werkbezoeken die prinses Anne in 2016 aflegde, is het in ieder geval wel al een mooi begin. Een emotioneel begin.

William nam Kate namelijk mee naar één van de goede doelen die hem nauw aan het hart liggen. Child Bereavement UK, een goed doel dat gezinnen helpt die met sterfgevallen te maken hebben, vierde het 1-jarig bestaan en dat was voor William en zijn vrouw reden genoeg om op bezoek te komen. De prins was zelf nog maar 15 jaar toen zijn moeder Diana overleed en kan dus uit persoonlijke ervaring spreken met de aanwezigen.

Dat deed hij. Zo sprak William onder andere met een jong meisje, Aoife, dat rouwt om haar overleden vader. In een poging om haar te troosten zei hij: “Weet je wat mij overkomen is? Ik verloor mijn mama ook toen ik heel jong was. Ik was 15 en mijn broer 12, dus wij verloren onze mama toen wij ook heel jong waren.” Daarnaast had de prins een belangrijke boodschap voor Aoife. “Praat je over je papa? Het is heel, heel, heel belangrijk dat je over hem praat.”

De moeder van het meisje kon haar ogen niet geloven dat William de tijd had om met haar rouwende dochter te praten. “Ik geloofde het bijna niet toen hij over zijn overleden moeder sprak. Het was erg emotioneel en ik moest mezelf inhouden om niet te gaan huilen. Dat was erg moeilijk.” De warmte van zowel William als Kate deed de aanwezigen goed. Vooral de organisatoren zijn erg blij dat het koningshuis op deze manier aandacht genereert voor het goede doel en voor sterfgevallen. 

Lees ook:

Beeld: ANP Bron: People

Laatste nieuws

Zie ook