Hertogin Kate draagt jas van Nederlandse designer

Voor haar eerste officiële werkbezoek van 2017 droeg de hertogin van Cambridge een blauwe wollen jas à 1903...

Lees ook

Voor haar eerste officiële werkbezoek van 2017 droeg de hertogin van Cambridge een blauwe wollen jas à 1903 euro van Eponine.

Dat label is opgericht door de in Nederland geboren ontwerpster Jet Shenkman (55) die zich graag laat inspireren door de silhouetten van de jaren vijftig en zestig. Jet groeide op in Bloemendaal en werkte jaren al styliste voor rijke Aziatische klanten. Sinds 2012 werkt ze vanuit haar ontwerpstudio aan huis in Kensington, waar ze woont met haar man en vier kinderen.

Kate droeg eerder al een rood geruit pakje van haar. Bij de blauwe mantel droeg Kate haar Rupert Sanderson Malory pumps, de Muse clutch van Stuart Weitzman, haar favoriete Cartier Ballon Bleu horloge en de oorbellen met saffieren en diamanten die bij haar beroemde verlovingsring passen. 

Beschermvrouw

© WPA Pool / Getty Images    

Kate bracht als beschermvrouw een bezoek aan het Anna Freud Centre for Children en Families. Daar richtte ze zich vooral op het Early Years Parenting Unit. Dat helpt ouders die kampen met persoonlijkheidsstoornissen en hun kinderen onder de vijf jaar, met als doel de gezinnen bij elkaar te houden. De hertogin sprak er met ouders die er in behandeling zijn. “Ouder zijn is al moeilijk genoeg,” zei ze. “Om dat te doen, met jullie geschiedenis en alles wat je al hebt meegemaakt, met weinig steun – ik vind het buitengewoon hoe jullie redden. Echt heel goed gedaan.” 

Gewend aan kleintjes

© Tristan Fewings / Getty Images

Kate werd gevraagd of ze erop voorbereid was om de ochtend door te brengen met een groep kinderen onder de vijf en moest daar smakelijk om lachen: “Ik kom net uit een kamer met zes kinderen onder de drie,” waarmee ze vermoedelijk de peuterklas van prins George bedoelde. Het Anna Freud Centre is een van de acht partners van Heads Together, het gezamenlijke goede doel van Kate, William en Harry, dat zich bezighoudt met geestelijke gezondheid. Hier zie je de Eponine-mantel nog wat beter, het is een beauty met die wijdvallende onderkant.  

Duo-bezoek

© Matt Dunham / Getty Images

Kate (clutch standaard voor haar buik, tikje pips, wallen onder aan ogen – zou ze…?) ging na het bezoek aan het Anna Freud Centre samen met William door naar Child Bereavement UK in Stratford, dat één jaar bestaat. William is sinds 2009 beschermheer van deze stichting die zich bezighoudt met rouwverwerking voor kinderen. Het onderwerp spreekt hem aan omdat hij zelf zijn moeder, prinses Diana, jong verloor.

Lees ook:

Openingsbeeld © Matt Dunham / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook