Deze openhartige BN’ers zijn geadopteerd

Eerder deze maand was de documentaire 'Mijn naam is Kostas' op televisie te zien, waarin presentator André v...

Lees ook

Eerder deze maand was de documentaire ‘Mijn naam is Kostas’ op televisie te zien, waarin presentator André van Toorn vertelt over zijn adoptieverleden. Hij is als baby vanuit Griekenland geadopteerd door een Nederlands echtpaar. In de docu vertelt hij over de moeilijke periode waar hij doorheen is gegaan in zijn leven en de vragen die onbeantwoord bleven. Maar wist je eigenlijk dat André lang niet de enige Bekende Nederlander is die geadopteerd is?

André van Toorn

André wordt in Athene geboren onder de naam Kostas. In de docu is te zien dat hij jaren later op zoek gaat naar zijn biologische moeder, omdat hij zijn hele leven al moeite heeft met het feit dat hij ter adoptie is afgestaan. Na haar gesproken te hebben kan hij alles beter een plekje geven. 

Maureen du Toit

De presentatrice is geboren in het arme Afrikaanse Lesotho en verhuist op 4-jarige leeftijd naar Nederland. Als baby stierf ze bijna aan hongersnood en onderkoeling, maar werd op het nippertje gered. Later werd ze geadopteerd door een Nederlandse arts. Maureen gaat nog regelmatig terug naar haar land van afkomst en beseft zich maar al te goed hoe het voor haar af had kunnen lopen. 

Jody Bernal 

Jody Bernal werd geboren in Colombia en werd door Nederlanders geadopteerd toen hij drie maanden oud was. Jody is vorig jaar mei zelf vader geworden, en realiseert zich daarom maar al te goed hoe bijzonder dat is. “Ik ben zelf geadopteerd en mijn moeder kon zelf geen kinderen krijgen, dus ergens achterin je hoofd denk je dus: “Ja, zo makkelijk is het dus niet om een kind te krijgen. Het moet je echt wel gegund zijn””, zegt hij. 

Leona Philippo 

Als Leona zes maanden oud is wordt ze ter adoptie afgestaan door haar Jamaicaanse moeder. Op latere leeftijd ontmoet Leona haar biologische moeder, maar zij heeft er grote moeite mee dat haar zingende dochter op vrouwen valt. “Sorry hoor Lee, ik dacht dat ik mijn dochter terugkreeg, maar dat ben jij niet,” zei haar biologische moeder destijds. Enkele jaren later leggen de twee het alsnog bij en hebben ze regelmatig contact. 

Lees ook:

Bron: Shownieuws, Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook