Zó noemen de drie prinsesjes hun grootmoeder, prinses Beatrix

Sinds een video naar buitenkwam van koning Willem-Alexander die zijn oudste dochter Amalia uitzwaaide op een gammele fie...

Lees ook

Sinds een video naar buitenkwam van koning Willem-Alexander die zijn oudste dochter Amalia uitzwaaide op een gammele fiets, is duidelijk dat de drie prinsesjes een doodnormale opvoeding genieten. Dat blijkt ook uit de bijnaam die Amalia, Alexia en Ariane voor hun grootmoeder hebben. 

De drie prinsesjes hebben een goede band met prinses Beatrix. Ook al is hun grootmoeder jarenlang het staatshoofd van Nederland geweest, ze noemen Beatrix toch gewoon oma. Dat is niet heel gebruikelijk binnen adelijke kringen, maar past wel bij de normale opvoeding die Willem-Alexander en Máxima hun kinderen geven. 

Amalia, Alexia en Ariane noemen prinses Beatrix niet alleen oma, maar hebben ook een bijzondere bijnaam voor haar. Volgens royalty-expert Marc van der Linden noemen ze Beatrix ook ‘Amma’. “Het is dus Amma. Een verbastering tussen mama en oma”, onthulde hij in een uitzending van RTL Boulevard. Ze zijn zo lekker gewoon gebleven!

 

Lees ook: 

Beeld: ANP | Bron, bron

Laatste nieuws

Zie ook