Zo ziet kindster Heintje er nu uit

Hij veroverde Nederland én Duitsland in de jaren '60 met zijn megahit Mama. Heintje was dé kindster van on...

Lees ook

Hij veroverde Nederland én Duitsland in de jaren ’60 met zijn megahit Mama. Heintje was dé kindster van ons kikkerlandje. Inmiddels is de Limburgse zanger, die nu door het leven gaat als Hein Simons, 61 jaar. Hij zingt nog steeds, maar is niet meer dat schattige jongetje van toen. 

‘Mama, je bent de liefste van de hele wereld.’ Het is een zin die iedereen mee kan zingen, hoe jong of oud je ook bent. In het tijdperk van de Beatles, veroverde de 11-jarige Heintje alle harten. De kindster zong in het Nederlands, Duits, Engels en zelfs Afrikaans. Wereldwijd heeft hij meer dan 46 miljoen platen verkocht. Hein heeft de microfoon nog lang niet aan de wilgen gehangen. Twee jaar geleden kwam hij na 41 jaar met een nieuw album dat maar liefst dertien weken in de Megatop 100 heeft gestaan. Vorig jaar had hij zelfs groot succes in China. 

Op privégebied ging het de afgelopen jaren helaas wat minder. In 2014 werd hij verlaten door zijn jeugdliefde Doris, die er vandoor ging met een andere man. Ook had hij gezondheidsproblemen en kreeg hij een pacemaker. Wel kreeg hij een kleinkind van dochter Gina. “Mijn mooiste cadeau is dat ik opa ben geworden van een klein meisje”, zei Hein een jaar geleden in Bild. 

Toen:

Nu:

Lees ook: 

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook