Queen weer gespot na maand afwezigheid

Koningin Elizabeth voelde zich na een zeer pittige verkoudheid goed genoeg om het normale leven weer op te pakken en gin...

Lees ook

Koningin Elizabeth voelde zich na een zeer pittige verkoudheid goed genoeg om het normale leven weer op te pakken en ging zondagochtend weer als vanouds naar de kerk.

De afgelopen twee weken had ze al twee kerkdiensten overgeslagen omdat ze te verkouden was om de deur uit te gaan. De 90-jarige vorstin sloeg afgelopen weken de kerkdiensten op eerste kerstdag en de nieuwjaarsdienst over. Dat ze met kerst niet naar de kerk ging was voor het eerst in bijna dertig jaar. Alles bij elkaar is ze op 1 december voor het laatst in het openbaar gespot, al had ze tot half december nog wel ontvangsten achter gesloten deuren op Buckingham Palace.

Beterende hand  

 

Ook was ze nog samen met haar man Philip (95) aanwezig op het traditionele kerstfeest voor het personeel, op 20 december. Kort daarna werden zowel de Queen als Philip geveld door ‘een zware kou’. Om tegenwicht te geven aan tabloids die het al over een mogelijke begrafenis en de troonopvolging hadden, werd vorige week al bekend gemaakt dat Elizabeth een lintje had uitgereikt aan een gewaardeerd personeelslid. Ook werkte ze toen al weer plichtsgetrouw rode koffertjes met regeringsdocumenten weg.  

Merry Middletons 

 

De officiële Queen Sighting in Sandringham is het beste bewijs dat Hare Majesteit aan de beterende hand is. Elizabeth – nog een beetje pips, maar wel weer praatjes –  arriveerde met Philip bij de parochiekerk van de Heilige Maria Magdalena in Norfolk, vlakbij haar winterresidentie Sandringham. In de Bentley had ze nog wel een plaid over haar benen tegen de kou. Ze werd verder vergezeld door prins William en zijn vrouw Kate en de familie Middleton die blijkbaar bij de Cambridge’jes op Anmer Hall logeerde. De Queen blijft nog tot februari op Sandringham.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Max Mumby / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook