Het wordt menens voor jarige hertogin Kate

Er gaat dit jaar veel veranderen voor de jarige hertogin van Cambridge (35). Niet alleen staat er een verhuizing op het...

Lees ook

Er gaat dit jaar veel veranderen voor de jarige hertogin van Cambridge (35). Niet alleen staat er een verhuizing op het programma, ze zal ook aanzienlijk meer taken op zich nemen.

Vijfendertig is een mooie leeftijd om carrière te maken in The Firm, zoals de Windsors het familiebedrijf noemen. Het was altijd al de bedoeling dat de Queen meer taken zou gaan overdragen aan familieleden. Recentelijk lang uitgeschakeld zijn door een fikse griep bewijst daar het nut (en de noodzaak) van.

Zoals onlangs bekend werd verhuizen Kate, haar man prins William en hun kinderen prins George en prinses Charlotte vermoedelijk deze zomer terug naar Londen. George is daar al ingeschreven op zijn nieuwe school. En Buckingham Palace laat zo’n beetje elke dag een persbericht uitgaan waarin wordt aangekondigd dat William en Kate beschermheer of –vrouw worden van een goed doel of een stichting. 

Mijlpaal

© Phil Noble / Getty Images

Het zal even wennen zijn om Kensington Palace als nieuwe officiële residentie te hebben. William en Kate’s geliefde Anmer Hall in Norfolk zal na de verhuizing vooral dienen als weekend- en vakantiehuis. En zowel William als Kate zal nauwer met de Queen gaan samenwerken, om de Windsors zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Tegen vrienden hebben ze gezegd dat ze ‘verwachten dat 2017 een mijlpaaljaar’ zal worden. Daarmee bedoelen ze dat ze nieuwe rollen zullen aannemen, die ze zullen blijven vervullen tot ze koning en koningin worden. “De hertogin is er klaar voor om aan dat deel van haar leven te beginnen,” zegt een paleisinsider tegen The Telegraph. “Ze willen allebei alles in orde hebben om zonder enige aarzeling ‘ja’ te kunnen zeggen, als hen wordt gevraagd meer taken op zich te nemen.” 

Meer taken

© Ben A. Prunchie / Getty Images

Kroonprins Charles is vastbesloten de monarchie verder af te slanken. Dat heeft automatisch invloed op het aantal taken dat de harde kern van de Windsors op zich zal moeten nemen. Daarnaast willen Kate en William meer tijd kunnen investeren in Heads Together, hun eigen pet project rond geestelijke gezondheid. Voor de kerst schoof de Queen al 25 goede doelen waar ze beschermvrouw van is door naar leden van haar familie. Zo is de hertogin van Cambridge nu beschermvrouw van de All England Lawn Tennis Club in Wimbledon en William beschermheer van de Welsh Rugby Union.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © George Pugh / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook