Mokkende Arabische prinsen door tijgerverbod

Hoe vul je je Instagram een beetje spannend zonder exotische roofdieren? Dat wordt de grote uitdaging voor menig Arabisc...

Lees ook

Hoe vul je je Instagram een beetje spannend zonder exotische roofdieren? Dat wordt de grote uitdaging voor menig Arabisch prins, nu de emir een streep door deze hobby heeft gehaald.

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) mogen voortaan geen luipaarden, leeuwen en cheeta’s meer houden als huisdier. Ook mogen particulieren niet meer fokken met deze wilde dieren. De wet is volgens Gulf News in het leven geroepen om zowel de wilde dieren als de bevolking te beschermen. Alleen dierentuinen, circussen en fokkerijen mogen nog dergelijke wilde dieren houden. Wie zich met z’n cheeta of panter op straat begeeft, kan een maximale boete van omgerekend 130.000 euro krijgen. Wie met zijn leeuw of luipaard iemand bedreigt, kan veroordeeld worden tot 182.000 euro boete.

Fazza’s leeuw

With #myfriend tag your friend.

Een foto die is geplaatst door Fazza (@faz3) op

Forse bedragen, maar voor een miljardair ook weer niet onoverkomelijk. En de vraag is of liefhebbers als Hamdan ‘Fazza’ bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai, zich ook aan de wet zullen onderwerpen. Gelukkig houdt hij ook van kleinere exemplaren in de catagorie Katachtigen: 

Hala هلو

Een foto die is geplaatst door Fazza (@faz3) op

 Maar goed, dit is toch meer de norm in deze kringen:

#family

Een foto die is geplaatst door Fazza (@faz3) op

Home #heykawan

Een foto die is geplaatst door Mateen (@tmski) op


In emiraten als Dubai en Abu Dhabi is het tamelijk gewoon om een leeuw of tijger als huisdier te hebben, zoals hier prins Mateen van Brunei. Op sociale media duiken volgens Gulf News regelmatig video’s en foto’s op waarop wordt gepronkt met wilde dieren. Ook rijden de inwoners af en toe in een auto rond met een cheeta op de passagiersstoel. Burgers worden opgeroepen situaties te melden waarin wilde dieren als huisdieren worden gehouden.

Father of tigers #ironthrone

Een foto die is geplaatst door Mateen (@tmski) op

Elders zijn (jonge) wilde dieren eveneens gewilde speeltjes voor de ultrarijken. Hier zie je pnogmaals prins Mateen van Brunei met twee van zijn vele welpjes. Zodra ze te groot worden, lijkt hij ze in te ruilen voor een nieuw babyexemplaar.

She was definitely aiming for my toes #theyarenotsausages

Een foto die is geplaatst door Mateen (@tmski) op

Hey there cutie

Een foto die is geplaatst door Mateen (@tmski) op

Lees ook:

Openingsbeeld © Stephen Coburn

Laatste nieuws

Zie ook