Decadent: de Zweedse koning kan niet zonder zijn kaviaar

Normaal hoor je een koning als Carl Gustaf van Zweden misschien praten over lintjes doorknippen en recepties waar handen...

Lees ook

Normaal hoor je een koning als Carl Gustaf van Zweden misschien praten over lintjes doorknippen en recepties waar handen geschud worden. Daar bracht hij onlangs verandering in door iets persoonlijks te delen. Zo vertelde hij dat hij absoluut niet kan leven zonder twee dingen in zijn koffer: knäckebröd en kaviaar.

Waar de gemiddelde Nederlander geniet van een goed glas wijn en lekkere kaas is dat voor de koning van Zweden niet genoeg. Hij leeft het liefst op zijn geliefde knäckebröd en kaviaarpasta. Daarom reist hij nooit, en we herhalen: nóóit, zonder deze twee dingen in zijn koffer. Ja, je bent koning of niet.

Op de Zweedse televisie zei hij: “Ik heb altijd knäckebröd en Kalles kaviaarpasta bij me als ik op reis ben. Echt lekker brood is vaak moeilijk te vinden.” Maar goed, het is nu eenmaal geen geheim dat de koning zijn hele leven al van de fijne dingen houdt. Mooie vrouwen, snelle auto’s en uitspattingen die de koning nu liever onder het koninklijke tapijt veegt zijn inmiddels geen geheim meer. Het feit dat hij altijd kaviaar meeneemt op reis past dus goed in het rijtje.

Bekijk het kaviaar-item vanaf 0:31 seconden:

Lees ook:

Beeld: Kungahuset

Laatste nieuws

Zie ook