Koningin Silvia van Zweden ziet spoken

Koningin Silvia van Zweden komt in paleis Drottningholm regelmatig wat extra bewoners tegen. Het spookt er namelijk. Roy...

Lees ook

Koningin Silvia van Zweden komt in paleis Drottningholm regelmatig wat extra bewoners tegen. Het spookt er namelijk. Royal ectoplasma, anyone?

Silvia (73) deed haar bekentenis in een documentaire over de koninklijke residentie op de Zweedse televisie. Koninklijk Paleis Drottningholm  is gebouwd in 1600  in opdracht van koning Johan III en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. “Het pand ademt geschiedenis,” zegt de vorstin. “En er zijn ook kleine vrienden… spoken. Ze zijn allemaal vriendelijk hoor, maar ik heb de hele tijd het gevoel hier niet alleen te zijn.” Voor koning Carl XVI Gustaf betekent dat dus voortdurend over zijn schouder kijken. 

Royal geesten

Ragnar Singsaas / Getty Images

De koning laat zich zelf niet uit over de bovennatuurlijke verschijnselen. Andere leden van de Zweedse koninklijke familie onderschrijven echter het verhaal van koningin Silvia. Ook haar schoonzus, prinses Christina, hier met haar man Tord Magnuson, gelooft dat het paleis behekst is. “Natuurlijk! In alle oude gebouwen waren geesten rond,” zegt ze in dezelfde documentaire. “Er is zoveel energie in dit huis. Het zou vreemd zijn als er geen gedaantes zouden zijn.” Misschien is het een Scandivisch fenomeen, want in Noorwegen houdt prinses Märtha Louise goede gesprekken met engelen en geleidegeesten en in Denemarken vreest prins Joachim de geesten op Kasteel Schackenborg.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Michael Campanella / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook