Deense royals: record handen schudden?

Waar andere Europese koningshuizen nog volop vakantie vieren, rijgen ze in Denemarken de ene receptie na de andere aan e...

Lees ook

Waar andere Europese koningshuizen nog volop vakantie vieren, rijgen ze in Denemarken de ene receptie na de andere aan elkaar.

Nog maar net bijkomen van het nieuwjaarsdiner werkten koningin Margrethe, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary liefst drie recepties af. Eentje voor de rechters van het Hoge Gerechtshof, eentje voor de koninklijke wacht en het corps der officieren en dan nog een voor het corps diplomatique. Koningin Margrethe had zich voor de gelegenheid opgetuigd met orders assorti én een van haar grootste bontjassen uit de kast gehaald. En om de antibontbeweging te trollen ook haar japon laten afzetten met bont.

Hier zie je een impressie van de receptie met het corps diplomatique. De mevrouw die spreekt is mevrouw Mina Marie Baldé Laurent van Ivoorkust, de langst zittende ambassadeur in Denemarken. En er werden echt héél veel handen geschud…

 Verschil moet er zijn

© Julian Parker / Getty Images

Zoals je ziet moeten Mary en Frederik staan, maar mag Hare Majesteit de genodigden zittend aan zich voorbij laten trekken. It’s good to be Queen.

© Ole Jensen /  Getty Images

Prinses Mary droeg een iets aangepaste Julie Fagarholt creatie die ze op deze gelegenheid al een paar keer eerder aan heeft gehad. En uiteraard draagt ze weer een broche met haar schoonmoeder, ook bekend als de familieorde. Hieronder zie je ‘m nog wat beter.

© Julian Parker / Getty Images

Lees ook: 

Openingsbeeld © Ole Jensen /  Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook