Deze 7 celebs hebben een béétje blauw bloed

Het kan niet op: knap, succesvol en een ster. En dan ook nog prat kunnen gaan op aristocratisch connecties. Deze celebs...

Lees ook

Het kan niet op: knap, succesvol en een ster. En dan ook nog prat kunnen gaan op aristocratische connecties. Deze celebs hebben allemaal blauw bloed in de familie.

De bekendste echte Hollywood royal is Catherine Oxenberg (55, hier rechts), beroemd geworden door haar rol als Amanda Carrington in Dynasty. Catherine is de dochter van prinses Elizabeth van Joegoslavië (links, in het midden Catherine's dochter India). Elizabeth is de dochter van prins Paul die een tijdje regent was. Catherine is een nichtje van de hertog van Kent en een achternichtje van koningin Sofia van Spanje en kroonprins Charles. Haar oma prinses Olga was de dochter van groothertogin Elena Vladimirovna van Rusland en prins Nicholas van Griekenland en Denemarken. 

Realityprinses

© I Married a Princess

Klinkende connecties dus, met ook de Griekse royals in haar netwerk. Blij mee? "Toen ik prinses Diana speelde in een tv-film was de familie niet blij en waren de lijnen zeer kort om me dat te laten merken," zegt Oxenberg. "Maar Charles was heel aardig. Moeder had hem het script gestuurd. Hij zei dat de film toch wel gemaakt zou worden, of ik de rol nu accepteerde of niet. En dat ik er in ieder geval nog enige waardigheid aan zou kunnen geven." Daarvan was geen sprake meer toen ze haar eigen realityshow kreeg: 'I married a Princess'. 

Koningin van Polen

© Getty Images

Liliane Rudabet Gloria Elsveta 'Leelee' Sobieski (33) is de achter-achter-kleindochter van koning Jan Sobieski van Polen. Dat was een buitengewoon luie en passieve vorst, die desondanks wordt vereerd vanwege een grote overwinning tijdens een Turkse invasie in 1683. Hij kreeg hierbij hulp van een totale zonsverduistering die de aanvallers zo'n angst inboezemde dat ze zich terugtrokken. "In Polen staan overal nog gigantische koninklijke Sobieski paleizen die worden onderhouden in afwachting van de terugkeer van de monarchie," zegt Lee Lee. "Zou die in ere hersteld worden, dan zou ik behoren tot de troonopvolgers." 

Italiaanse prinses

© ANP

De overgrootvader van Brooke Shields was Marino Torlonia, 4de prins van Civitella-Cesi. We hebben het hier over Italiaanse adel die haar fortuin maakte door de financiële administratie van het Vaticaan te managen. Brooke's enige semi-prinsessenmoment tot nu toe was toen ze vorig jaar de gast was op het Weense Opera Bal, waar ze buitengewoon onsubtiele kushanden naar het publiek ↓ wierp.

© ANP

Brooke's oma donna (lady) Marina Torlonia dei Principi di Civitella-Cesi, verongelukte in 1960. Ze was op de terugweg van de bruiloft van Marco Torlonia, de 6de prins van Civitella-Cesi met prinses Orsetta Caracciolo, een nichtje van regisseur Luchino Visconti. Het ongeluk kostte ook graaf Raffeale Canevaro van Galluzo en gravin Eleanor Terry het leven. Brooke is van 1965 en heeft haar oma nooit gekend, maar is via haar ook te linken aan de Grimaldi's, koning Henry IV van Frankrijk en Catherina de Medici en Lucrezia Borgia.   

Sir Hugh?

© Getty Images

Hugh John Mungo Grant (56) is properly posh, in zijn naaste familie wemelt het van de burggraven, graven en markiezen en gedecoreerde legerhelden, die teruggaan tot het Huis van Tudor en James IV, koning van Schotland. "Het is overduidelijk dat ik de grote teleurstelling van de familie ben," zegt hij, met zijn gebruikelijke gevoel voor ironie. Hij valt zelf net buiten de boot qua titel, maar heeft aan zijn tijd in Oxford een indrukwekkend aristonetwerk overgehouden. Hij was lid van de exclusieve Piers Gaveston Society, berucht om haar bandeloosheid en decadentie. Op een lintje van de Queen moet hij echter nog altijd wachten.Gelukkig zijn er altijd nog golftoernooien voor de elite. 

Royal Brangelina

© ANP

Angelina Jolie stamt via haar moeders kant af van de Franse koning Philip II, die regeerde van 1180 tot 1223. Aanstaande ex Brad Pitt heeft via zijn moeders familie een rechte stamboeklijn naar koning Henry II van Engeland, die van 1154 tot 1189 de baas was. Toch jammer dat dit powersetje in scheiding ligt.

Lady Longshanks

© Getty Images

Uma Thurman stamt af van Edward Longshanks. Die ken je als de schurk in Braveheart. Maar hij was ook bekend als koning Edward I van Engeland. Not bad. En Uma heeft best een regale uitstraling, toch? 

Tante Elizabeth II!

© Getty Images

De celeb met de sterkste link naar de royal eredivisie is – drumroll please – Hilary Duff (29). De actreutel en zangeres is een nichtje van de Queen, in de 18de graad, via Alexander Spotswood, een hoge Britse legerofficier. Ze is ook een afstammeling van Catherine Car, een buitenechtelijke dochter van Henry VIII. "Het is leuk dat het is uitgezocht," zegt ze. "Maar ik heb er verder helemaal niets mee. Mijn zoon Luca (5) vindt het daarentegen bloedinteressant." En wij eigenlijk ook wel, vooral omdat we nooit genoeg zullen krijgen van demi-blauw bloed op de rand van een bierbad.

Lees ook:

Openingsfoto © ANP

Laatste nieuws

Zie ook