Zó lui zijn William, Kate en Harry!

Prinses Anne is wederom gekroond tot Hardst Werkende Windsor, na vorig jaar het indrukwekkende aantal van 640 werkbezoek...

Lees ook

Prinses Anne is wederom gekroond tot Hardst Werkende Windsor, na vorig jaar het indrukwekkende aantal van 640 werkbezoeken te hebben afgelegd. Take that, William, Kate en Harry!

Anne ondernam volgens de Court Circular meer officiële activiteiten dan prins William, prins Harry en hertogin Kate bij elkaar. Ze mocht er dan in september een weekje uit hebben gelegen wegens griep, het kost Anne geen enkele moeite om de jongere generatie royals voor het tweede jaar achter elkaar ruim te verslaan. Zelfs met de buitenlandse royals tours van het trio meegerekend. En het leukste is misschien nog wel dat de prinses altijd enthousiasme weet op te brengen, waar ze ook op afgestuurd ↓ wordt, #professioneel. 

© Yui Mok / Getty Images

 

Ouwe taaien

© WPA Pool / Getty Images

William, Kate en Harry legden in totaal 485 werkbezoeken af, wat een schril contrast oplevert met de 4712 officiële taken die de oude garde afwerkte. Prins Charles was 469 keer in touw, prins Edward 429 keer en prins Andrew verrichte 348 activiteiten als vertegenwoordiger van het koningshuis. Zelfs de Queen was op haar negentigste een nijvere bij en werkt 385 afspraken af, 48 meer dan vorig jaar. Hetzelfde geldt voor haar man prins Philip: bij hem staat de teller op 336, 119 officiële taken meer dan in 2015. 

Royal tours

© Town & Country

Hoewel zowel William tegenwoordig wel vaker in beeld komt, blijft hij steken op 204 officiële taken, inclusief de lange tours door Canada en India. Vorig jaar waren dat er 122, dus er zit verbetering in en William werkt intussen ook nog als piloot op een traumahelikopter. Zijn broer Harry steeg van 108 activiteiten in 2015 naar 166 in 2016. Hij heeft verder geen werk, dus alle tijd voor buitenpaleiselijke activiteiten zoals feestjes, jachtpartijen en flirten met knappe actrices. En broeierig doen alsof hij hard werkt als covermodel. 

Stijgende lijn

© Andrew Milligan / Getty Images

De hertogin van Cambridge keerde terug van haar zwangerschapsverlof van prinses Charlotte en krikte haar officiële taken op naar 115. Ook zij was met name in de tweede helft van het jaar veel zichtbaarder, met name in Londen. Dat wordt gezien als opmaat naar meer: in de loop van dit jaar verhuizen William en Kate met hun gezin vermoedelijk terug naar de hoofdstad. Daar zullen ze meer taken van de Queen overnemen, om Hare Majesteit verder te ontlasten.

Lees verder: 

Openingsbeeld © Jeff Spicer / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook