Prins Amedeo (30) verlaat België

Amedeo, we hebben amper de tijd gekregen om je te leren kennen! De zoon van prinses Astrid verhuist met zijn vrouw Lili...

Amedeo, we hebben amper de tijd gekregen om je te leren kennen! De zoon van prinses Astrid verhuist met zijn vrouw Lili (29) en hun zeven maanden oude dochter naar Zwitserland.

Daar gaat Amedeo aan de slag te gaan bij de privébank van zijn vader, prins Lorenz. De verhuizing valt moederkloek Astrid volgens het Nieuwsblad zwaar: vier van haar vijf kinderen, haar kleinkind en haar echtgenoot zitten in het buitenland. En Astrid was nog wel zo blij toen haar oudste zoon in de zomer van 2014 vanuit New York terugkeerde naar Brussel.

Amedeo was destijds net getrouwd met zijn Italiaanse vriendin Elisabetta ‘Lili’ Rosboch von Wolkenstein, had werk gevonden als financieel consultant en overwoog een gezin te beginnen. “Voor een moeder is het natuurlijk fijn met het oog op toekomstige kleinkinderen”, zei Astrid destijds over de terugkeer van haar zoon. Maar lang heeft ze er dus niet van kunnen genieten.  

Exclusieve bank

© PPE Agency

Twee jaar later ziet Astrid Amedeo – afgelopen mei voor het eerst vader geworden van dochter Anna Astrid – alweer naar het buitenland vertrekken. De 30-jarige prins gaat werken voor Gutzwiller & Cie in het Zwitserse Bazel. Dat is een zeer exclusieve, uiterst discrete privébank die alleen klanten aanvaardt met een inkomen van minstens 230.000 euro. Amedeo’s vader Lorenz is een van de vier mede-eigenaars.

Naar Bazel

© ANP

Het lag voor de hand dat de prins er aan de slag zou gaan, volgens het Nieuwsblad. Hij maakte tot nu toe een mooie carrière in de financiële wereld, eerst in New York en de afgelopen twee jaar in Brussel. Met het pensioen van papa in zicht – Lorenz is 61 – is de opvolging verzekerd. Amedeo kent Bazel bovendien goed: hij woonde er de eerste zeven jaar van zijn leven, toen Astrid er samen met Lorenz resideerde. Of Lili haar werk als cultuurjournaliste gaat voortzetten in Zwitserland, is niet bekend. 

Allenige Astrid

2005 © ANP

De verhuizing van Amedeo wekt gemengde gevoelens op bij prinses Astrid, die zou kampen met het lege-nestsyndroom. Haar vijf kinderen zijn allemaal het huis uit. Vier van hen wonen zelfs in het buitenland. Ook de allerjongste, Laetitia Maria van 13. Die zit voor het tweede opeenvolgende schooljaar op een kostschool in Engeland.

Zwitserse Anna Astrid

© Belgische Monarchie

Astrid zit tegenwoordig vaak alleen thuis in de veel te grote Villa Schonenberg op het kasteeldomein van Laken. Echtgenoot Lorenz (61) verblijft hoofdzakelijk in Bazel voor zijn werk. Astrid voelt zich bovendien ondergewaardeerd in haar koninklijk werk en loopt er al maandenlang ontevreden bij. De komst van haar eerste kleinkind, hertogin Anna Astrid ↑ zeven maanden geleden, was een lichtpunt. Maar die zal ze nu veel minder zien. Niet zo’n beste start van een ‘happy new year’ voor de prinses, dus. 

Lees ook: 

Openingsfoto © Frederic Sierakowski / ANP

Laatste nieuws