Extravagantie ten top: zoveel kost de duurste champagne ter wereld

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze...

Sommige mensen hebben zoveel geld op hun bankrekening in Zwitserland dat ze van gekkigheid niet meer moeten weten wat ze ermee aan moeten. Een auto kopen van twee ton? Geen probleem. Een kast vol met Hermès tassen? Eerder regel dan uitzondering. Deze week in de rubriek ‘Extravagantie ten top’: de duurste champagne ter wereld.

Morgen is het eindelijk zover: dan mogen we weer ongegeneerd champagneflessen ontkurken om het nieuwe jaar in te luiden. Schenk de flute maar vol, maar eh… Misschien niet met déze champagne. Voor een fijne Veuve Clicquot draaien we ons glas niet om op de Beau Monde redactie, maar dat valt compleet in het niet bij de duurste champagne ter wereld.

Goede champagne is een must op ieder society feestje en met oud en nieuw is dat natuurlijk niet anders. Maar wie echt decadent wil doen, schenkt Goût de Diamants. Als je met deze champagne het glas mag heffen weet je dat je écht onder de goede mensen bent. Voor een fles betaal je namelijk een ruime 2 miljoen dollar, wat omgerekend bijna 2 miljoen euro is. Bij deze champagne draait het echter niet alleen om de inhoud, maar óók om de bijzondere fles.

De champagne is in een kleine oplage te koop, dus de kans is echter niet heel groot dat iemand erover peinst om ‘m morgen te ontkurken.

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Financesonline.com

Laatste nieuws